Fortuinveld op weg naar bestemming ‘nieuw sportcomplex

Zaandijk- Aan kraaien nooit een gebrek in onze streek. Ze vliegen alle kanten op. De komst van hockeyende Kraaien is een heel ander verhaal. Nu nog spelend in de Wijdewormer heeft het er alle schijn van dat hockeyclub De Kraaien weer terug zal keren naar de gemeente Zaanstad.

Het persbericht van de gemeente Zaanstad geeft aan dat de Hockeyvereniging De Kraaien weer binnen de Zaanse gemeentegrens gaat spelen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. In 2016 gaf de gemeenteraad opdracht om de voorbereidingen te treffen om op de Fortuinweg in Zaandijk een buiten sportaccommodatie voor hockeyvereniging De Kraaien te realiseren. De afgelopen jaren is er met zowel omwonenden als De Kraaien intensief contact geweest om tot een definitief ontwerp te komen, waarin zoveel mogelijk tegemoet is gekomen aan de wensen van alle betrokkenen.
De werkzaamheden zijn vorige week van start gegaan – en dat deed meteen weer flink wat stof opwaaien –  en wethouder Gerard Slegers (Sport en Openbare Ruimte) kwam samen met het bestuur van De Kraaien een kijkje nemen op het (bouw)terrein. De komende weken wordt het terrein geëgaliseerd en daarna opgehoogd met geschikt zand dat afkomstig is uit Sportpark Hoornseveld.

Wethouder Gerard Slegers is heel blij dat er nu letterlijk meters gemaakt kunnen worden om ervoor te zorgen dat De Kraaien weer in Zaanstad kunnen gaan spelen. Dat gaat de gemeente volgens eigen zegen doen met respect voor de natuur en alle betrokkenen. Afgelopen week zijn er desalniettemin activiteiten verricht die anders doen vermoeden.

“De flora en de fauna in het gebied hebben de afgelopen tijd onze aandacht gehad en blijven ook onze aandacht houden. Voor de start van de werkzaamheden hebben we een schouw laten doen om er zeker van te zijn dat er geen broedvogels aan het broeden zijn op het werkterrein. Ik kijk uit naar het moment dat De Kraaien hier weer hun onderkomen hebben, en zij de plek krijgen die ze als Zaanse club verdienen” aldus Slegers.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemings-en Hoveniersbedrijf Germieco BV. Het egaliseren en ophogen van het terrein zal naar verwachting drie tot vier weken duren.