Golfers Zaanse Golfclub laten de auto thuis

Wijdewormer – In de feestweek van het 35-jarig bestaan van de Zaanse Golfclub start de Heerendag op woensdag 19 juli met een jubileumwedstrijd. Dit jaar een hele bijzondere prijs voor een hole-in-one: een nieuwe Ford ter waarde van € 27.000,-. Vijftig Heeren amateurs van de club en gastspelers zullen een poging wagen.

Wie slaat de hole-in-one?
Wie slaat de hole-in-one? (Foto: Archief Rodi.nl)

Een hole-in-one wordt, volgens actuarissen, slechts 1 op de 12.7000 keer geslagen door een gemiddelde golfspeler en slechts 1 op de 3.720 keer door een golfprofessional. De etiquette schrijft voor dat, wanneer je een hole-in-one slaat, je het hele clubhuis een rondje geeft. Dit kan behoorlijk oplopen. Golfers kunnen zich hiertegen verzekeren net als een auto op grote professionele toernooien verzekerd kan worden als er een hole-in-one geslagen wordt. De eerste speler, die er in slaagt zal worden beloond met de nieuwe auto. Mocht er daarna nog een hole-in-one volgen, dan zal de speler het met een zogenaamde Dinky Toy moeten doen.

Feestelijk ingewijd

De jubileumweek wordt na de prijsuitreiking, rond 15.30 uur, door zanger Patrick Willems feestelijk ingewijd in het clubhuis. Belangstellenden van harte welkom op de Zaanse Golfclub.