Groen Geel/RMcD Huis Emma komt nog gogme tekort

Zaanstad – Speelronde zeven van de Kenonz Korfbal League heeft geleerd dat er in Wormer nog het nodige gesleuteld moet worden waar er in de Koog opgewekt uitkijkt naar het volgende duel.

Dat laatste was iets waar in het eerste deel van de wedstrijd tegen Unitas nog niet 100% vertrouwen voor was, maar met een eindstand van 17-24 wist Koog Zaandijk de volle winst te boeken. Unitas kon het hoge niveau / de intensiteit van de eerste helft na de pauze NIET volhouden. KZ speelde onverstoorbaar verder en wist volledig terecht een nette zege te boeken. Zaterdag komt grootmacht Fortuna/Delta Logistiek naar het Topsportcentrum aan de Wezelstraat. Een mooi meetmoment.

Provinciederby

Voor GG/RMcD Huis Emma was de thuiswedstrijd tegen provincie genoot Blauw Wit (A) een belangrijke partij. De nummers acht en negen van de ranglijst wisten bij de start dat punten pakken om aan te blijven haken essentieel was. Vooraf was het BW coach Mark van der Laan die verwachtte dat er voor zijn team een 20-22 winst behaald zou worden. ‘We hebben hier nog nooit verloren en willen dat zo houden.’

De wedstrijd kende een rommelig begin, met korte aanvallen van Groen-Geel en de eerste drie goals van Blauw-Wit die alle drie uit strafworpen kwamen. Halverwege de eerste helft sloegen de bezoekers het eerste gaatje, van 3-3 werd het 4-8. Blauw-Wit kon afwisselend met de mannen en de vrouwen voorin spelen, terwijl het bij Groen-Geel toch vooral van de mannen moest komen.

Het probleem was dat telkens als Groen-Geel scoorde de gasten konden antwoorden. Al voor rust bracht GG coach Daniel Harmzen flink wat wissels in. Lindsy Krop en Lisanne de Bruin werden van vak gewisseld en kwam Kevin Dik binnen de lijnen, maar de thuisploeg kon niet voorkomen dat Blauw-Wit tot aan de rust op voorsprong bleef (9-13).

Spel vertragen

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. De thuisploeg had het aanvallend moeilijk en kwam vaak slechts tot éénschotsaanvallen. De ploeg knokte wel en werkte hard maar het mocht niet baten. Bij een stand van 13-16 meende Harmzen dat daar het moment lag aan te sluiten. Dat kwam echter niet uit de verf. De schade werd nog enigszins beperkt gehouden, het verschil was met nog zeven minuten te spelen zeven doelpunten (16-23) maar de uiteindelijke zege (21-25) kwam voor Blauw-Wit niet in gevaar.

Na afloop constateerde GG trainer Harmzen dat de Amsterdammers juist in de fase dat zijn team er op en er over moest gaan hun gogme goed gebruikten. ‘Ze wisten goed te vertragen, op de grond gaan liggen, weten tot hoever je kunt gaan bij de arbitrage. Dat soort zaken is bij ons nog niet goed ontwikkeld. De Amsterdamse bluf maakte het verschil. We moeten nog groeien. Op het veld was de nieuwe spelstijl wel goed, maar dat is een niveau lager. In de zaal moeten we daar nog aan werken. We zullen meer moeten durven. Een tegenstander loslaten bijvoorbeeld.’ Voor komend weekend wacht in eigen hal de loodzware klus tegen PKC/Vertom

Strafworp voor Groen Geel (Foto: Eyecons/KK)