Handen ineengeslagen bij ZV De Ham en AV Lycurgus

Krommenie/Assendelft- Problemen zijn er om op te lossen. Dat is het motto van zowel ZV De Ham ZC als AV Lycurgus. ‘Samen sta je sterk’ wordt door beide verenigingen met kracht uitgestraald.

Zo waren de selectiejunioren van zwemvereniging De Ham lekker weer aan het trainen, totdat de tweede lockdown roet in het eten en water gooide. Alle zwembaden – dus ook De Crommenije – werden gesloten tot 19 januari. Met de handen in het haar zitten doet men niet bij De Ham. Snel werd contact gelegd met Lycurgus. De handen tussen beide Zaanse sportverenigingen werden al gauw in elkaar geslagen en de nodige contacten gelegd.
AV Lycurgus biedt nu deze groep selectie junioren vijf keer een training aan gebaseerd op conditie en kracht, zodat – wanneer er weer gezwommen kan worden – de trainingsachterstand zoveel mogelijk beperkt blijft. De eerste trainingen zijn inmiddels achter de rug. Er volgen er nog enkele.
Een mooie manier van samenwerking om deze Zaanse toppers toch te kunnen laten sporten in deze bizarre tijden.. Dergelijke maatschappelijke initiatieven worden ook aangemoedigd door de gemeente Zaanstad. ‘Goed voorbeeld doet volgen’ is de overduidelijke hint richting andere sportclubs. bron: rtvZaanstreek
Foto onderschrift:  Een opgewekt beeld van de training.