Harddraverijvereniging Assendelft ontvangt prijs Kortebaan van het Jaar

Assendelft – De Harddraverijvereniging Assendelft heeft onlangs uit handen van de redactie van Kortebaandraverijen.nl de wisseltrofee ontvangen voor de titel Kortebaan van het Jaar. De vrienden van deze website verkozen vorig jaar het Noord-Hollandse lintdorp boven de andere genomineerden Purmerend, ’t Zand en Voorschoten.
De organisatie won voor de eerste keer in de historie de wisseltrofee.
De organisatie won voor de eerste keer in de historie de wisseltrofee. (Foto: aangeleverd)

Samen met de organisatie zocht de redactie van Kortebaandraverijen.nl vervolgens naar het juiste moment om de prijs uit te reiken. Uiteindelijk viel de keuze op de jaarlijkse ledenvergadering in Grandcafé De Klinker. Hierdoor waren veel liefhebbers uit Assendelft bij de uitreiking aanwezig.

Juryrapport

“Van het kleinste jongetje van de klas werd Assendelft ineens een grote jongen. Met 24 inschrijvingen was ze naar later bleek spekkoper. Maar wat vooral opviel, was de massale opkomst van het publiek. In één keer wist de totale kortebaansport weer waarvoor zij het elk jaar doet. Sport en gezelligheid samenbrengen: een prachtige formule”, was in het juryrapport van Kortebaandraverijen.nl te lezen.

De liefhebbers van de website waren het hier duidelijk mee eens en brachten massaal hun stem uit op Assendelft. Hierdoor ontving de organisatie voor de eerste keer in de historie de wisseltrofee.

Kortebaan van het jaar

Kortebaandraverijen.nl heeft de prijs in 2008 in het leven geroepen om de verenigingen en stichtingen te eren voor hun harde werk. Hierin maken zij geen onderscheid tussen goed en slecht. Voor de genomineerden is de redactie op zoek naar de perfecte middag. Daarin spelen naast organisatorische kwaliteiten en vernieuwingen ook externe factoren mee zoals het weer, de koers en de sfeer.