Hardlopen in een veilige en sociale omgeving, wie loopt er mee?

Zaanstad- Loopgroep Zaanstreek bestaat 3,5 jaar en is nu al een begrip in de Zaanstreek. Veel mensen zijn in de lockdown periode aangestoken door het gezonde hardloopvirus. Het is prachtig om te zien dat steeds meer mensen deze mooie sport hebben opgepakt. Nu er echter steeds meer mag zoals een terrasje pakken, naar het theater en festivals gaan enz. is het erg belangrijk om dit hardloopvirus te behouden en de hardloopsport te omarmen.
Ben je tijdens de Coronaperiode gaan hardlopen maar wil je nu met andere maatjes lekker samen in een groep lopen, dan kan dat bij onze loopgroep. Ben je toch ook wel een beetje bang dat je niet goed mee kunt komen. Geen nood, wij hebben ook een startersgroepje. Met deze groep gaan wij voorzichtig een opbouw verzorgen tot je ongeveer 5 km aan een stuk kunt hardlopen. De meer gevorderde lopers kunnen instromen in één van onze groepen. De lopers die wedstrijden willen gaan lopen kunnen bij onze loopgroep een wedstrijdlicentie aanvragen.
Sluit je bij ons aan en je kunt in een veilige en sociale omgeving lekker hardlopen. Wil je je alleen in het zomerseizoen, waarbij veel in het bos wordt getraind, bij ons aansluiten of alleen in het winterseizoen omdat het ’s-avonds donker is en onveilig voelt, dan kun je bij ons een half jaar lidmaatschap krijgen.
Wat kunnen wij bieden?
Veilige en gevarieerde trainingen in de omgeving van Krommenie en gedurende de zomermaanden in de duinen van Noord-Holland. Regelmatig zal er een speciale trainingslocatie worden gekozen. Het aanbod bevat zowel duurtraining, tempotraining, intervaltraining als looptechnische trainingen. Wij zijn aangesloten bij de Atletiekunie. Dit betekent dat alle leden verzekerd zijn en lid worden van Hardlopen.nl. U krijgt dan toegang tot een veelvoud aan trainingsinformatie en u krijgt regelmatig de nieuwsbrief toegestuurd.
Wij trainen op dinsdag- en donderdagavond en vertrekken om 19:15 uur vanaf buurthuis De Pelikaan, Kervelstraat 185a in Krommenie, hier kun je kleding en waardevolle zaken achterlaten en vooraf naar het toilet, er is kleedgelegenheid en je kunt na afloop nog een drankje nuttigen en gezellig napraten. In de zomermaanden starten wij op dinsdagavond vanaf het parkeerterrein bij het Johanna’s Hof/de Hoep in Bakkum of het parkeerterrein Geversduin in Castricum/Heemskerk.
Op de zaterdagochtend trainen wij ook, dan verzamelen wij bij de muziektent van het Agathepark in Krommenie. Om 9:30 uur begint de training voor zowel startende lopers als wat meer gevorderden.