Hartverwarmende reacties tijdens Sportgala op Zaans Gezonde Tochie

Zaanstad – “Hartverwarmend. Dat waren de reacties tijdens het Zaanse Sportgala. Het gala werd precies op het juiste moment gehouden om aandacht te vragen voor ons eigen sportieve project. De sporthelden die op het podium van het Zaantheater in de prijzen vielen én het sportminnende publiek reageerde enthousiast op het Zaans Gezonde Tochie waarvoor we afgelopen maandag publiciteit maakte”, vertellen Annelies Wichers van Rotary Wormerveer/Krommenie en Simone Spakman van Rotary Zaanstad.

Komende zaterdag eerste editie met slotfeest in De Groote Weiver

Met de bijzondere elektrische bakfiets op een prominente plek viel de Rotary-delegatie gelijk op in de foyer van het Zaantheater. De Rotary Nederland maakte de komende tijd een 5000 km lange estafettetocht langs 500 Rotaryclubs door heel Nederland om het eeuwfeest luister bij te zetten. Deze week wordt de bijzondere tweewieler nog in de Zaanstreek ingezet om promotie te maken voor het Zaans Gezonde Tochie. De eerste editie vindt zaterdag 4 februari plaats.


Welke gezonde locaties ga jij zaterdag bezoeken? 

Ontdekkingstocht

“Als het slotfeest in De Groote Weiver zaterdag omstreeks 17.00 uur is afgelopen zwaaien we de bakfiets uit naar Purmerend”, licht Annelies toe. “Heel leuk dat ook Gerard Slegers als sport wethouder heeft toegezegd komende zaterdag mee te doen aan het Zaans Gezonde Tochie”, meent Simone.

Dit is een ludieke ontdekkingstocht langs zo’n 25 gezonde hotspots in Zaanstad en Wormer. De organisatie is in handen van vijf Zaanse Rotary afdelingen. Deelnemen doe je via een stempelkaart. Die kost slechts 5 euro en is te koop bij de deelnemers aan de tocht. De opbrengst gaat naar het goede doel: het project sporten voor jongeren. Hierbij krijgt de jeugd de kans gratis te sporten ook al is er weinig geld in het gezin hiervoor beschikbaar.


Elke stempel is goed voor een gratis lot. 

Gezonde route

De gezonde route die loopt van Wormer, Krommenie, Assendelft tot Zaandam. Daar kun je op 4 februari van 11.00 tot 14.30 uur bij de deelnemers binnenstappen voor een vrijblijvende sportieve kennismaking. Je komt op je ‘tochie’ zaken tegen als een korte sport-, dans-, of yogales, gezondheidscheck, kennismaking met gezonde leefstijl in een korte workshop, of gewoon tijdens een rustpauze met een gezond hapje en/of drankje.


Ontmoet prof kickbokser Hesdy Gerges tijdens het Zaans Gezonde Tochie. (hij stond ooit in de ring tegen Rico Verhoeven maar is heel aardig!) 

Stempelkaarten

Bij de promotielocaties in de aanloopweek naar het evenement en op de dag zelf kun je een stempelkaart kopen bij de deelnemer waar je begint. Elke stempelkaart heeft vijf vakjes. Iedere stempel is goed voor één lot. Er zijn mooie sportieve prijzen te winnen.

Feest in De Groote Weiver

Of je in de prijzen valt, kun je op dezelfde dag horen tijdens het slotfeest in De Groote Weiver, Industrieweg 1 in Wormerveer. Daar zijn zaterdag vanaf 15.00 uur allerlei leuke activiteiten als een djembé sessie, gezonde hapjes en drankjes, optredens van onder meer rapduo Middenweg en de dansgroep van JUVAT Performing Arts Studios. Ook kickbokser Hesdy Gerges, die tegen Rico Verhoeven in de ring stond en nu ook als coach werkt voor de jeugd, doet mee aan het Zaans Gezonde Tochie.


Percussionist/djembé speler Pape Matar Fall geeft een djembé sessie in De Groote Weiver.

Kijk voor de locaties en meer informatie op www.zaansgezondetochie.nl

Percussionist/djembé speler Pape Matar Fall geeft een djembé sessie in De Groote Weiver.
De route van de eerste editie van het Zaans Gezonde Tochie.
Elke stempel op de stempelkaart zorgt voor deelname aan de loterij.
Annelies Wichers (links) en Joke Konijn van de Rotary bij de elektrische bakfiets die maandag in het Zaantheater stond tijdens de sportverkiezingen. (Foto: Kees Klinkenberg)