Het Groote Koogsche toernooi bij KFC dit jaar op 13 en 15 augustus

Koog aan de Zaan- Een van voetbalhoogtepunten in de aanloop naar het nieuwe seizoen 2021 2022 is het Groote Koogsche Toernooi bij KFC. Vorig jaar werd deze – noodgewongen – in afgeslankte vorm gehouden. Het voetbaltoernooi ter voorbereiding op het nieuwe seizoen staat voor vrijdag 13 en zondag 15 augustus ingepland en zal weer in veel agenda’s worden genoteerd. 

Rondom het toernooi is er de laatste jaren meer en meer een gevoel van reünie ontstaan. Na de zomervakantie eindelijk weer met de liefhebbers genieten van het edele voetbalspel. Dit keer echter waarschijnlijk in normale vorm. Dat wel zeggen met publiek langs de zijlijn, een geopend terras en een volle kantine. Vorig jaar waren alleen KFC, WSV`30, SVA en rkvv Saenden van de partij. Zondag derdeklasser WSV`30 won de finale en mag dit jaar de titel gaan verdedigen.

KFC trainer Guillaume Groot is -net als vorig jaar-als gastheer met zijn team weer aanwezig. Daarnaast zijn vv Assendelft, SVA , vvv Westzaan, rkvv Saenden, Sporting Krommenie, WSV`30, ZVV Zaandijk ook uitgenodigd. Voorzitter Tako Boelens: ‘De laatste jaren was het altijd gezellig druk, maar door de opgelegde restricties konden we daar dit jaar niet aan voldoen.  Aan het begin van het nieuwe seizoen verwachten we dat alles nagenoeg weer normaal is. Daarom hebben we voor de komende editie weer 8 teams uitgenodigd. En waarschijnlijk is er ook weer live muziek”.

Het programma 
Het programma is nog niet bekend. Dat zal de loting die op een nog nader te bepalen datum zal worden verricht, nog uitwijzen. Wel is al bekend dat de vrijdagavond wedstrijden om 18.30 uur beginnen. De winnaars en verliezers spelen op zondag 15 augustus om 12.00 uur tegen elkaar voor de podiumplekken.

Foto onderschrift: het bewijs dat het altijd gezellig druk is langs de lijn bij KFC.