IJspret 2022: gelukkig hebben we de foto’s nog

Zaanstad – Regen. Veel regen. Dat is wat er de komende dagen op met meteorologische menu staat. Koning Winter heeft ons land verlaten maar we konden toch gelukkig ook de schaatsen onderbinden en winterse plaatjes schieten. Zo ook Marc Vriese uit Krommenie.

Hij legde bijgaande bevriezende zeepbellen vast. “De buitentemperatuur was zondag gunstig. Gelukkig onder de -5°C. Maar helaas werd het niet het resultaat waar ik had gehoopt. Daarna maar een ander dankbaar onderwerp proberen vast te leggen: ijsbloemen. Die kunnen ook heel erg mooi zijn. Met de macrolens in de aanslag de eerste foto van de ijsbloemen van dit jaar en waarschijnlijk ook de laatste voor dit jaar. Vervolgens al wandelend op pad voor ijskristallen. Op nogal wat glibberige wegen toch een aantal mooie plekken met rijpvorming kunnen bij de Ham bij Krommeniedijk. Het resulteerde in twee mooie foto’s van ijskristallen die gewoon in de berm aanwezig zijn. Het is bijna kunst als je het zo ziet. Kortom, het was koud maar wel erg genoten van dit winterse beeld”, licht hij zijn prachtige foto’s toe.

Ook een winterse foto gemaakt? Stuur hem op naar de redactie van Sport in Zaanstad info@sportinzaanstad.nl en wij publiceren hem. De redactie zelf had ook nog wat leuke foto`s per whatsapp ontvangen. Whatsappen mag ook altijd. Dat kan op 0653334163.

bron: rodi.nl Foto: Marc Vriese
Afbeelding