Indrukwekkende Epoque pakt eerste krans in Assendelft

Assendelft – Epoque heeft zaterdag op ijzersterke wijze de eerste kortebaan van het seizoen gewonnen. Op de Beemsterstraat in Assendelft verloor de ruin samen met pikeur Rick Wester gedurende de middag geen enkele rit. In de finale was de troef van Stal de Groningers ook te sterk voor de verrassende Medusa J met John Dekker.
Epoque pakt eerste krans in Assendelft.
Epoque pakt eerste krans in Assendelft. (Foto: aangeleverd)
Vorig jaar won Epoque in zijn debuutseizoen al drie kortebanen, maar zo imponerend als in Assendelft was hij nog niet eerder. Zonder ook maar een moment in de problemen te komen, rekende hij achtereenvolgens af met Leo GS, thuisfavoriet Cotton Eye Joe (Stal Assendelft), Piet de Wit en Kelsa Europoort.In de finale gaf de debuterende Medusa J in de eerste rit goed tegenstand. In rit twee buitte hij zijn startvoordeel van vijf meter nog beter uit, maar moest hij zich desondanks halverwege al gewonnen geven tegen Epoque. Het was slechts een klein smetje op de verder succesvolle middag van trainster Caroline Aalbers. Haar Lois Lane eindigde immers ook als derde door in de troostfinale Kelsa Europoort en Manon Pools te verslaan. Omdat de stalgenoten elkaar in de halve finale troffen, reed Aalbers de laatste ritten van de middag met Lois Lane.

Nieuwe startprocedure

Assendelft had zaterdag de primeur van de nieuwe startprocedure. Pas na stappend de draai te hebben gemaakt, kwamen de paarden op snelheid. Deze veiligere methode verliep succesvol. De pikeurs leken al snel vertrouwd en incidenten waren er nauwelijks.

De hoop dat de paarden minder snel een galoppade zouden maken, bleek echter ongegrond. Vooral in de eerste twee omlopen gingen te veel paarden in de fout waardoor de koers wat moeizaam op gang kwam. Gelukkig voor het talrijk aanwezige publiek waren de beslissende ritten wel de moeite waard. Vooral de confrontatie tussen stalgenoten Medusa J en Lois Lane in de halve finale was om van te smullen.

De eerste kortebaan van het seizoen in Assendelft.