Inschrijving dan Dam tot Damloop van start

De eindstreep op de Peperstraat komt in zicht!
De eindstreep op de Peperstraat komt in zicht! (Foto: Vincent van den Boogaard)

Inschrijving Wandeltocht en FietsClassic ook geopend

Naast de 10 Engelse Mijl (16,1 km), de traditionele afstand tussen Amsterdam en Zaandam, staat ook de Damloop by night (5 Engelse Mijl) weer op het programma. Inschrijven is mogelijk op www.damloop.nl


De start in Amsterdam. (Foto: Vincent van den Boogaard) 

46.000 hardlopers

De Dam tot Damloop is het grootste hardloopevenement van Nederland. Op zondag komen maar liefst 46.000 hardlopers in actie bij de 10 Engelse Mijl. De unieke start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam, kippenvel bij het lopen door de IJtunnel, de ontelbare aanmoedigen in Amsterdam-Noord, de ongeëvenaarde sfeer op de Zuiddijk in Zaandam, de onvergetelijke finish op de Peperstraat en als climax de afterparty in het Dam tot Dam Park.

Damloop by Night

Op zaterdagavond 16 september vindt de Damloop by night (5 Engelse Mijl) plaats. Het feestje waar eigenlijk iedere hardloper bij moet zijn. Lopen met een big smile op je gezicht en onderweg genieten van de vele DJ’s, bandjes én spectaculaire lichtshows. Hier kunnen 15.000 hardlopers aan meedoen. Op zondag 17 september komen bij de Mini Dam tot Damlopen in Zaandam en Amsterdam-Noord nog zo’n 3.500 kinderen in actie. Voor deze evenementen is de inschrijving ook sinds vandaag geopend.