Invallende herfst geen belemmering om te scoren

Zaanstad – Op deze natte zaterdag werd de tweede competitieronde afgewerkt door de zaterdagvoetballers. Net als een week eerder werd er weer flink op los geschoten. Helaas niet altijd in Zaans voordeel.

In de tweede klasse moest FC Zaandam op bezoek bij het HBOK van de familie Braspenning. De ambities in Zunderdorp worden niet onder stoelen of banken gestoken. FC Zaandam moest aan den lijve ondervinden dat er tussen beide teams een wereld van verschil ligt. De 10-2 nederlaag doet desalniettemin pijn.

In de derde klasse blijft ZCFC nog steeds met lege handen staan. Op bezoek bij de Koninklijke HFC werd door het Zaanse Oranje, waartoe de verre achterneef van Willem Alexander (Henk Evenblij) behoort, een 3-1 nederlaag voor lief nemen.

In de semi-Zaanse vierde klasse werd er weer lekker op los gescoord. SDOB wees Blauw Wit W met 8-2 terug naar de Karnemelksploder, verdeelden Westzaan en RCZ spraakmakend de buit (4-4 remise), volgden TOB en WSV’30 dat voorbeeld (2-2), was het Sporting Krommenie dat een maatje te klein was bij en tegen OFC (5-0) en deed koploper Fortuna W goede zaken door Zaanlandia met 1-4 te verslaan. Rood Wit Zaanstad verraste vriend en vijand door Meteoor met 1-4 te verslaan en wist Jisp dat De Volewijckers opgewekt terugkeerden naar hun eigen honk met een 1-3 winst in de tas.

Op de foto van Theo van Vlaanderen een beeld uit de derby tussen zvv Zaanlandia en Fortuna Wormerveer