Jeugd-Elfstedentocht mooi seizoenslot

Zaanstad Tradities zijn er om hoog te houden. Bij Jeugdschaatsen Zaanstreek betekent dat er op de laatste schaatsles dag een heuse Elfstedentocht dient te worden afgelegd. En net als alle voorgaande keren was dat ook nu weer een prachtig schaatsfestijn.

Jeugdschaatsen Zaanstreek bestaat al een flinke tijd en is bedoeld voor kinderen uit de Zaanstreek en Wormerland die in groep 3 t/m 8 zitten. De peildatum voor het starten van de schaatslessen is 8 januari 2022, dus zit je in groep 3 t/m 8? Doe dan vooral mee. Schaatsen is een prachtige sport en het doel van de club is iedereen de beginselen van het schaatsen bij te brengen, waarbij plezier voor het schaatsen natuurlijk voorop staat.

In de periode januari t/m maart zorgt een grote groep enthousiaste vrijwilligers ervoor dat je gedurende tien zaterdagen schaatsles krijgt. Op de laatste schaatsdag is er traditioneel een heuse jeugd-elfstedentocht en een feestelijke diploma-uitreiking. En alle kinderen krijgen een KNSB-erkend schaatsdiploma.

Na de jeugd-Elfstedentocht werden de deelnemers verrast met een super leuke goody-bag gevuld voor de kinderen; met dank aan Goemans ijscafé, Giftshop Dochters van Haarlem, Curasoft en Hou van Hout meubel- en interieurbouw.

Op de foto van Jerry Tania een beeld van de drukte op de IJsbaan Haarlem.