Johan Aantjes gaat vijfde seizoen in bij ZV De Zaan

Zaandam – Als trainer coach heeft Johan Aantjes een enorme staat van dienst in het nationale waterpolo. In de periode 1999 tot en met 2003 en van 2006 tot en met 2013 was Aantjes bondscoach van de Oranje waterpolomannen. In maart 2017 werd bekend gemaakt dat Aantjes aan de slag ging als trainer-coach bij ZV De Zaan.

Dat ‘huwelijk’ blijkt een geslaagde samenwerking op te leveren. Vandaar dat ZV De Zaan en Johan Aantjes een akkoord hebben bereikt over verlenging van hun samenwerking tot 1 juni 2022. De trainer zal daarmee voor het vijfde opeenvolgend jaar de herenselectie van ZV De Zaan begeleiden.
In het seizoen 2017/2018 werd onder leiding van Aantjes de promotie naar de Eredivisie gerealiseerd en in het nu lopende seizoen staat heren 1 van ZV De Zaan eerste en heeft het zich inmiddels geplaatst voor de play-offs. In het verlengde van Aantjes hebben ook assistent trainer Chris Wehnes en teammanager Simon Meijn de afspraken voor het volgend seizoen gecontinueerd.
De Topsport Commissie van ZV De Zaan is tevreden over de verlenging van de werkzaamheden van de hele staf. Niet alleen vanwege de behaalde resultaten maar ook over de benadering van de selectie waarin een mix van ervaring, met een aantal A-internationals en jeugd erin resulteert dat ZV De Zaan dé opleidingsplek is om talenten verder te begeleiden in hun ontwikkeling.
Door: RTVZaanstreek
Foto: ANP/ZV De Zaan