KNVB houdt optie Regiocup voor de jeugd nog open

Zaanstad- Afgelopen woensdag, 19 mei, zijn er nieuwe versoepelingen ingegaan. Zo kunnen voetballers vanaf 27 jaar weer voetballen in een maximale groepsgrootte van dertig personen. Helaas nog steeds op anderhalve meter. En na lange tijd zijn ook de binnensportlocaties weer open, waardoor zaalvoetbal (beperkt) mogelijk is.
Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld
De KNVB was voornemens deze week een beslissing te nemen over de Regiocup voor de jeugd. Dit besluit werd nog even uitgesteld. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houden ze in Zeist nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen. Als de KNVB nu een streep zou zetten door de KNVB Regiocup, ontnemen ze jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden.
De KNVB vindt het belangrijk dat voetballers, ook dit seizoen, nog even kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom staat de organisatie van de KNVB Regiocup voor de jeugd in de startblokken. Maar de Regiocup kan pas starten als de maatregelen dit toelaten. Ze zijn in de besluitvorming afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het demissionair kabinet. De KNVB blijft dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden.
Het uitstellen van een besluit over het al dan niet door laten gaan van de KNVB Regiocup voor jeugd brengt nog even onzekerheid met zich mee. Maar zoals gezegd willen ze de Regiocup niet onnodig annuleren en is het helaas nog te vroeg om toe te zeggen dat de Regiocup doorgang kan vinden. Uiteraard informeren we iedereen zo snel als mogelijk op het moment dat er een definitief besluit is genomen.