KoogZaandijk – Groen Geel: echt gevecht

Koog aan de Zaan – De kraker in het Topsportcentrum De Koog tussen de twee Zaanse Korfballeagues teams van KZ/Thermo4U en GG/Ronald McDonald Huis Emma heeft aan alle eisen voldaan. Een zinderende strijd met na een 17-15 rust uiteindelijk een 27-27 eindstand. De neutrale toeschouwer was de grote winnaar.

De gastheer schoot als het ware uit de startblokken en wist al snel een 7-1 voorsprong te bewerkstelligen. Pas halverwege de eerste speelhelft wisten de Wormers het juiste pad weer te vinden en kwamen na een 10-5 terug tot 15-11 en zag bij rust een interessante 17-15 op het scorebord. De Groen Gelen werkten keihard tegen een KZ dat op kwaliteit het verschil vergat te maken. Esther Cordus was de positieve uitschieter met een 100% score. De gasten wisten op wilskracht veel te scoren.

Daar waar verwacht werd dat Groen Geel het in de tweede helft mogelijk zwaar zou krijgen verraste het team van interimtrainer Thijs Muller met een gedegen tegenstand. Het verschil liep zelden of nooit uit tot grote proporties. Via 25-22, 26-23, 27-25, 27-26 was het uiteindelijk Groen Geel dat op gelijke hoogte wist te komen (27-27). Daardoor zou je kunnen stellen dat de Wormers een mentale overwinning hebben geboekt waar de ‘Koogers’ teleurgesteld zullen napraten over de derby.

Tim Bakker omschreef de nederlaag als ‘balen’ hoewel de 17 gescoorde goals bij rust prima was ‘De tweede helft kwamen we in een gevecht terecht waar je niet in wilt komen. Er werden verkeerde keuzes gemaakt.’
Man of the Match werd Groen Geler Thomas Schagen.

Zaterdag gaat KZ/Thermo4U (4-4) op bezoek bij koploper PKC/Vertom (4-7) terwijl GG/Ronald McDonald Huis Emma (4-3) het altijd lastige LDODK/Rinsma Modeplein (4-5) gaat proberen een pootje te lichten.

Groen Geel doeltreffend ten aanval (Foto: Eyecons-KK)