Korfbalclub OKV Oostzaan ondanks corona crisis kerngezond

OKV is een bloeiende vereniging waar jong tot oud op de meest uiteenlopende sportieve manieren aan hun trekken komen. Maar dan komt er een virus overwaaien en is het afgelopen met de sportieve prestaties. Het mag domweg niet meer. Geen wedstrijden, geen trainingen, geen publiek, geen ouders, geen clubactiviteiten en geen kantine. Het wordt kortgezegd een ‘dooie boel’.
Kinderen mogen nog wel trainen, maar zonder aanmoediging van ouders, grootouders of ander publiek. Trainen met maximaal vier persoenen mag ook, maar dat zet weinig zoden aan de dijk. Het competitiegevoel en het sportieve gevoel krijgen een enorme knauw. Positief is dat Werkom de kantine mag gebruiken als lunchfaciliteit in deze coronatijd. Een mooie geste van de vereniging. Bestuursvergaderingen gaan via skype en voor de rest ligt alles zo’n beetje plat.
Opgericht in 1932
Het is 1932 als de Oostzaanse Korfbal Vereniging (OKV) wordt opgericht. Het speelterrein ligt in de Kerkstraat en menig potje bal wordt daar gespeeld. Pas veel later vertrekt de vereniging naar Het Twiske en op die locatie zit ze nog steeds.
Net als bijna alle andere verenigingen is OKV afhankelijk van een behoorlijk aantal vrijwilligers. Het zijn dan ook deze vrijwilligers die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten. Het werd tijd voor een opknapbeurt van het hele terrein inclusief clubgebouw en deze tijd was daar het uitgelezen moment voor.
Nieuwe vlaggenmasten
De hekken om het terras werden opnieuw bespannen, er kwamen nieuwe vlaggenmasten, de fietsenstalling werd opgeknapt en het clubgebouw werd grondig onder handen genomen. Daarnaast vragen de kunstgrasvelden het nodige onderhoud. Elke week gaat daar de bezem over (wel een hele brede), want kunstgras vraagt wel degelijk onderhoud. Ook stiekem groeiend gras wordt uit de hoeken gehaald met een mes. Er was dus genoeg te doen voor de vrijwilligers, die daar alle hulde voor verdienen.
Speelvelden
Ooit werd er natuurlijk louter gespeeld op gras. Maar door een stuk van het terrein beschikbaar te stellen voor de bouw van de sporthal kwam er ruimte in de kas om gravelvelden aan te leggen. Later werden dat kunstgrasvelden. Door een bijdrage van de Rabobank Clubactie kunnen nu de kleedkamers worden aangepakt. Met het geld van vorig jaar werd de speeltuin aangepakt. En met een bijdrage van het Schipholfonds is er geld gekomen voor het Jeugdplan.
Negentigjarig bestaan
OKV bloeit als nooit tevoren, maar zit wel te springen om vrijwilligers voor het bestuur. Ze zijn op zoek naar een voorzitter en een penningmeester en eigenlijk is er altijd wel ruimte voor bestuursleden. Die lijken op de een of andere manier altijd dun gezaaid. Maar er is alle reden om positief te zijn. Nog heel even en het is 2022, het negentigjarig bestaan van de vereniging. Stokoud, maar piepjong.