Korfbalgoud op World Games

Zaanstad – Voor de elfde keer op rij heeft het Nederlands team een gouden medaille op de World Games korfbal gewonnen. Dit gebeurde na de overwinning in de finale tegen België in het Amerikaanse Birmingham.

Tijdens de finale van het IKF Europees Kampioenschap Korfbal in oktober 2021 ontmoetten Nederland en België elkaar voor het laatst en dat duel eindigde in een nipte 17-21 overwinning voor Nederland.

Acht maanden later stonden beide teams weer tegenover elkaar in de finale van The World Games 2022. In een uitverkochte korfbalarena – er was geen stoel meer vrij in de BJCC East Exhibition Hall – wist Nederland overtuigend te winnen met 23-12.

Onze streekgenoten Alwin Out, Anouk Haars, Esther Cordus (KZ) en Terrenc Griemink (Groen Geel) vierden de zege met hun fans zeer uitbundig. In het team van Suriname met streekgenoten Delano Braumuller (KZ), Zane Vorm, Jaleesa Hendrix Claver en Ivan Karsters (Groen Geel), Romy Braumuller (ZKC’31), Dyani Pfaltzgraff en Tamera van der Stelt (ZKV) overheerste ook het goede gevoel van een nette zesde plaats. De eerste wedstrijd tegen China werd met 25-19 gewonnen.

Eindstand: 1 Nederland, 2 België, 3 Chinese Taipei, 4 Duitsland, 5 China, 6 Suriname en 7 Tsjechië en Portugal.

Blijdschap met gouden randje! (Foto: aangeleverd)