Kortebaan Assendelft gaat volgend jaar door op nieuwe locatie

Assendelft – De Harddraverij Vereniging Assendelft doet mee met de Rabobank ClubSupport en roept streekgenoten op hun stem op hun uit te brengen. Zo hopen zo op een financiële injectie voor de kortebaandraverij die op zaterdag 7 mei 2022 op het programma staat.

“Deze zal echter niet meer op de vertrouwde plek op de Dorpsstraat worden verreden. Door alle ontwikkelingen rond de oude locatie zijn er teveel onzekerheden ontstaan. Iedereen weet inmiddels dat Het Wapen van Assendelft er niet meer is en daardoor is het geen vanzelfsprekendheid meer dat de parkeerplaats gebruikt kan worden als stalterrein en ook horeca-terrein”, aldus het bestuur.

Plan B
“Daarom zijn we op zoek gegaan naar een plan B en hierbij uitgekomen bij de Beemsterstraat – Rietwijkstraat, op de plek waar ook de jaarlijkse kermis-wielerronde wordt gehouden. Recent is deze locatie door de officiële instanties in de paardensport (NDR, Kortebaanbond) gekeurd en geschikt bevonden. We gaan nu werken aan de vergunningsaanvraag bij Gemeente Zaanstad. Het zal er dus allemaal anders uit gaan zien: een nieuwe vereniging, een nieuwe locatie en hopelijk dan toch echt ook onze eerste kortebaan die wij gaan organiseren. Het zal een mooi moment zijn als het de eerste paarden op 7 mei 2022 van start gaan ter hoogte van Festina Lente, dravend richting de kruising achter Dunnebier, waar naast het grote grasveld aan de Rietwijkstraat (wordt ingericht als horecaterrein), de finish zal zijn.”Wie lid is van de Rabobank kan vanaf 4 oktober de stem uitbrengen op Kortebaan Assendelft. Iedere stem is geld waard. “Vorig jaar hebben wij met 123 stemmen maar liefst 1455 euro opgehaald. Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport.”
Afbeelding 

Foto onderschrift: De paarden gaan volgend jaar niet meer hier rennen maar in de Beemsterstraat – Rietwijkstraat, op de plek waar ook de jaarlijkse kermis-wielerronde wordt gehouden.