Kwartet van Richard Douma nu echt compleet

Zaanstad- Er lijkt geen rem te zitten op av Zaanland atleet Richard Douma. Achterliggend weekeinde wist hij op de baan van AV Sprint in Breda voor de vierde achtereenvolgende keer Nederlands kampioen op de 1500 meter te worden.
Recentelijk nog was de atleet (geboren 17-04-1993) te gast in het ZaanTV programma Sport In Zaanstad. Daarin vertelde hij over zijn programma en liet terloops vallen dat een vierde nationale titel toch wel heel mooi zou zijn. Douma voelde toen al dat hij goed op weg was. Zijn trotse vriendin Maron Dekker schetste op haar Facebookpagina de weg naar deze vierde  titel.

“In februari liep hij een nationaal record op de 5km, in maart evenaarde hij zijn eigen NK op de 10km, in april haasde hij “even” een marathon tot 23km op OS limiet, in mei haasde hij een 3km op WR tempo, vervolgens eindelijk zelf weer een 1500m gelopen in 3.38,43, vorige week nog tot 4km een 10km gehaast bij de Ethiopian Trials op OS limiet en afgelopen zaterdag mocht hij dan eindelijk weer zelf stralen op de 5000m in Nice. Helaas gooide een uitgetrapte spike roet in het eten, gelukkig kent hij geen helaas en besloot spontaan te starten op de 3000m steeple en finisht ongetraind in 08.40,28. Wat een alleskunner en zo allround.”
Foto`s:  Maron Dekker.