KZ zonder Hoorn en Schenk in strijd om landstite

Koog aan de Zaan- De spanning begint aardig op te lopen in en rond het Topsportcentrum De Koog. De ontknoping van de Korfballeague competitie is aanstaande. Koog Zaandijk behoort tot de kanshebbers op de landstitel. Komend weekeinde barst de strijd los. De Koogers gaan op bezoek bij het huizenhoge favoriete Fortuna Delft. De eerste twee supportersbussen zijn al volgeboekt. gestart is met bus nr. 3. ‘Geef je ook op om KZ te steunen in de playoffs zaterdag om 18:00 uur uit in Delft tegen Fortuna! We spelen weer om de landstitel en verrassingen zijn nooit uitgesloten …’

De korfballers van KZ moeten het in de play-offs van de Korfbal League stellen zonder Lars Hoorn uit Purmerend en Marjolijn Schenk uit Enkhuizen. Beide spelers zijn langdurig uitgeschakeld met een knieblessure.

Afgelopen weekend plaatste KZ zich voor de play-offs van de Korfbal League door DVO met 28-21 te verslaan. In de halve finale neemt de ploeg van coach Tim Bakker het nu op tegen Fortuna uit Delft. Zowel Lars Hoorn als Marjolijn Schenk zal er in deze best-of-three series niet bij zijn.

Kniebanden

Beide spelers liggen lange tijd uit de roulatie met een knieblessure. Hoorn heeft een scheurtje in zijn kruisband en zal daarom dit seizoen niet meer in actie komen. Schenk raakte vorige week in het duel tegen PKC zwaar geblesseerd. De speelster uit Enkhuizen blijkt zowel haar enkel als haar kuitbeen te hebben gebroken en scheurde bovendien haar knieband af. Voor Schenk is de blessure extra vervelend omdat ze naast het slot van de competitie ook de aankomende World Games met het Nederlands team zal missen.

Aanstaande zaterdag is de eerste van drie wedstrijden tussen KZ en Fortuna. De Zaankanters gaan eerst op bezoek in Delft en ontvangen een week later de bezoekers in Topsportcentrum De Koog. Een eventueel beslissingduel heeft plaats op dinsdag 12 april in Delft.

Ook de jeugd in strijd om titel
De A1 van KZ/Thermo4U speelt haar playoff wedstrijden om de landstitel. Dat doet het team komende zaterdag thuis in de thuishal om 14:00 uur tegen TOP (S) A1.