Le Champion zoekt vrijwilligers voor Dam tot Dam weekend

Zaanstad – Le Champion zoekt nog veel vrijwilligers voor het weekend van de Dam tot Damloop (17 en 18 september). Ruim 1.500 vrijwilligers, groepen en (sport)verenigingen, helpen jaarlijks mee om deze evenementen tot een geweldig succes te maken. 

Help je mee op zaterdag 17 en/of zondag 18 september?

 Je kunt helpen op een verzorgingspost, als verkeersregelaar, bij de kledinginname en uitgifte, helpen bij de opbouw, op het parcours en bij vele andere taken.

Vrijwilligerscoördinator Fonda Dekker: “Iedereen is van harte welkom en ook hard nodig om te helpen bij de Dam tot Dam evenementen. De werkzaamheden vinden plaats tussen Amsterdam en Zaandam en bestaan uit het bevoorraden van de deelnemers bij de verzorgingsposten, het aanmoedigen van deelnemers en overige hand- en spandiensten. De sfeer is uitmuntend. Veel vrijwilligers keren jaarlijks terug. Het voelt als een grote familie!”

Passende taak

Er wordt altijd gekeken naar een passende taak voor een vrijwilliger. Denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van het Dam tot Dam Park op vrijdag. Op zaterdag zoekt de organisatie nog vrijwilligers voor het opbouwen en begeleiden van de start en finish. Voor de Damloop by night (zaterdag) en de Dam tot Damloop (zondag) zijn er nog vrijwilligers nodig bij de kledinginname en uitgifte. Maar ook parcoursmedewerkers en vrijwilligers die willen assisteren in de startvakken. Voor de Dam tot Dam FietsClassic (zondag) zijn er taken beschikbaar bij de start, finish en de helpdesk. Je functioneert altijd onder leiding van een coördinator. Ook wie een dagdeel wil helpen is van harte welkom.

Verdien een extraatje voor je club

Kom je met je sportclub, buurtvereniging of andere vereniging – met minimaal tien personen – helpen? Dan ontvang je een leuke clubkasvergoeding. Voor elke vrijwilliger die aangedragen wordt ontvangt de club € 15,-.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via vrijwilligers@lechampion.nl of kijk voor meer informatie op: https://www.lechampion.nl/vrijwilligers-dam-tot-dam-weekend. Vrijwilligers zijn welkom vanaf zestien jaar.

Help je ook mee tijdens hét grote sportevenement op 17 en 18 september? (Foto: Vincent van den Boogaard)