Maatschappelijke stage vwo-scholieren Loek en Kees bij Waterlandswelzijn

Assendelft – De verplichte maatschappelijke stage is bij de wet afgeschaft. Tegenwoordig zijn middelbare scholen hier vrij in om dit soort stages in het lesprogramma op te nemen. Het Blaise Pascal college heeft hier deze week ook aan meegedaan. Leerlingen konden zich twee dagen als vrijwilliger inzetten voor een organisatie in de zorg en welzijn.
Loek en Kees in de boksring voor hun maatschappelijke stage.
Loek en Kees in de boksring voor hun maatschappelijke stage. (Foto: aangeleverd)

Door de positieve ervaringen van de jaren ervoor hebben ze bij de dagbesteding van Waterlands Welzijn gelijk laten weten dat de vwo-scholieren Loek en Kees van harte welkom waren om twee dagen mee te draaien bij de gemoedelijke club in Assendelft. Het werd een leuke afwisseling voor de bezoekers en voor de jongeren een leerzame en dankbare dag.

Sportieve dag

De jongens hadden zelf het plan om er een sportieve dag van te maken voor de deelnemers op leeftijd. Debbie Keskin, de sportieve vrijwilligster op de donderdag, is hier enthousiast op ingesprongen door de organisatie voor haar rekening te nemen. Zo kwamen de deelnemers en begeleiders bijeen in haar eigen sportschool Cardio-fitness in Beverwijk, die Debbie samen met haar man Dick runt. Daar werd een fysio-workout gehouden en gebokst onder leiding van instructrice Jeanet.

De vwo-leerlingen waren aangenaam verrast toen tijdens het verzorgen van de lunch ook nog eens hun stagedocent Lucy Donk ze met een bezoek kwam verblijden. Al weerklonk ook de vraag ‘komt u ons controleren?’

Begeleiders Jenny Kok en Joy Thorbecke waren vol lof over de twee scholieren. Na de sportieve dag zijn Loek en Kees uitgenodigd om mee te rijden en zelf te komen trainen in de sportschool van Dick en Debbie. En de deelnemers van Waterlandswelzijn hadden ‘een dag om nooit te vergeten‘. En dus kregen de scholieren de vraag ‘wanneer komen jullie weer?’…