Wormer Micky van de Ven valt in de prijzen

Zaanstad – Een seizoen eindigen zonder prijzen met je team zou je een smet kunnen noemen op je presteren. Bij een teamsport is zo’n omschrijving niet gepast. Daar gaat het om teveel factoren waar je als individu geen invloed op hebt. Onze streekgenoot Micky van de Ven is als speler wel in de prijzen gevallen. En hoe!

Het bronzen schild als Beste Talent van de periode in de Keuken Kampioen Divisie viel hem al eerder ten deel. Zie het eerdere bericht daarover op deze site. Deze week is daar echter ook nog eens een gouden variant bijgekomen voor Wormer. De verdediger is door de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs verkozen tot Beste Talent van de competitie.
Ook Robert Mühren (Beste speler én Topscorer, Cambuur), Henk de Jong (Beste Trainer, Cambuur) en Jay Gorter (Beste Keeper, Go Ahead Eagles) vielen in de prijzen met een Gouden Kampioensschild. ESPN-presentactrice Fresia Cousiño Arias ging afgelopen week op pad met de Keuken Kampioen-foodtruck om de winnaars van de Gouden Schilden te verrassen en dat leverde bijzondere uitreikingen op.

Van de Ven werd verrast tijdens een trainingsdag. Terwijl hij elders in het stadion bezig werd gehouden met een ‘schijninterview’, vormden ploeggenoten een erehaag en zaten familieleden klaar de verdediger te ontvangen. Eenmaal op het veld liet Van de Ven de felicitaties over hem heen komen. Daarnaast werd hij toegesproken door zijn grote voorbeeld Matthijs de Ligt en columnist Frank Heinen.
Foto: FC Volendam