Mini Dam tot Damloop in aantocht

Zaanstad – Eén van de populairste onderdelen bij de Dam tot Damloop vormen de Mini Dam tot Damlopen. Sportorganisatie Le Champion organiseert dit jaar op zondag 19 september de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en de Molenwijk, waar normaal gesproken duizenden kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar, aan meedoen. Het goede nieuws is nu dat de inschrijving voor dit evenement geopend is.
Het hardloopfeest begint met een swingende warming-up in de startvakken. Na het startschot volgt een parcours van 0,6, 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht, door het centrum van Zaandam. De jonge deelnemers finishen, zoals de échte Dam tot Damloop, op de Peperstraat. Elke hardloper ontvangt een welverdiende medaille bij de finish. In Zaandam vindt er na afloop een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Er kan gezellig gedanst worden op beats van de DJ, in een van de vele attracties gestapt worden en het laatste beetje energie kan verbruikt worden op een van de springkussens. Een feest waar ieder kind bij moet zijn!
Over de Dam tot Damloop
Op zondag 19 september heeft de 36e editie van de Dam tot Damloop plaats. Traditioneel starten de 46.000 deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers door Amsterdam-Noord aangemoedigd door de vele supporters en meer dan vijftig opzwepende bandjes en acts.

Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar duizenden toeschouwers samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat. Jaarlijks is de Dam tot Damloop één van de bekendste hardloopevenementen van Nederland. Dit wil je als hardloper meegemaakt hebben.
Inschrijven
Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een van de Mini Dam tot Damlopen. De online inschrijving is geopend t/m maandag 6 september. Na-inschrijven is niet mogelijk bij dit evenement. Inschrijven mogelijk via: https://www.damloop.nl/
bron: RTVZaanstreek