Mini Dam tot Damloop met twee startlocaties

Zaanstad – Wil jij ook een keer de Dam tot Damloop beleven? Dat kan tijdens de Mini Dam tot Damloop, speciaal voor kinderen van vier tot en met dertien jaar. Naar verwachting staan ook dit jaar weer 3.500 enthousiaste kinderen aan de start op zondag 18 september. Er zijn twee startlocaties: Zaandam, vanaf de Burcht en in Amsterdam, de Molenwijk.

Het hardloopfeest begint in Zaandam met een swingende warming-up in de startvakken. Na het startschot volgt een parcours van 0,6 – 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht, door het centrum van Zaandam. De jonge deelnemers finishen, zoals de échte Dam tot Damloop, op de Peperstraat. Elke hardloper ontvangt een welverdiende medaille bij de finish. In Zaandam vindt er na afloop een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Er kan gezellig gedanst worden op beats van de DJ, in een van de vele attracties gestapt worden en het laatste beetje energie kan verbruikt worden op een van de springkussens.

Amsterdam

De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion de Mini Dam tot Damloop Molenwijk. Uiteraard wordt er ook in de Molenwijk gestart met een swingende warming-up, waarna het startschot klinkt voor de afstanden van 1,0 en 1,8 km. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen een welverdiende medaille en flesje water krijgen. Ook hier wordt na afloop een kinderfeest georganiseerd.

Inschrijven

Kinderen van vier tot en met dertien jaar kunnen zich online inschrijven voor een van de Mini Dam tot Damlopen. De online inschrijving is geopend t/m maandag 5 september. Na-inschrijven is niet mogelijk bij dit evenement. Het Dam tot Dam Weekend wordt georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion.

Serieus de pas erin.
Feest!
De finish is ook voor de allerkleinste lopers op de Peperstraat. (Foto: aangeleverd)