Molendagen start Zaans fietsseizoen: Erop uit in de Zaanstreek

Zaanstad- In de maand mei staat Zaans.nl helemaal in het teken van fietsen door de Zaanstreek. Al in de meivakantie nodigt een gratis speurtocht gezinnen uit naar de Zaanse Schans te fietsen en rond de Nationale Molendagen staat de Zaanse Molenroute centraal. Deze route is tot 16 mei met 50% korting verkrijgbaar bij de Zaanstore.
 Na een maand promotie van onder andere de nieuwe stadswandeling door Zaandam zet Marketing Zaanstreek in fietsmaand mei elke week een andere fietsroute in de spotlights. In het kader van de Nationale Molendagen op 8 en 9 mei wordt gestart met de Zaanse Molenroute. Deze route bestaat uit een oost en west deel van respectievelijk 32 en 21 kilometer en rijgt heel veel bijzondere molens aaneen. Rianne Greven, projectmanager bij de marketingorganisatie: “We hopen op mooi weer in mei en wat is er dan fijner dan erop uitgaan en je eigen streek verder te ontdekken. Er zijn zoveel mooie plekken en verhalen die je misschien nog niet kent.”
Speuren en binnenkijken
Met een leuke speurtocht van het Zaans Museum nodigt de Zaanse Schans gezinnen al in de vakantie uit om op de fiets naar de schans te komen. De speurtocht is tussen 10.30 en 15.00 uur gratis af te halen bij de ‘take away’ van het museum zolang de voorraad strekt. Daar is voor € 5,- ook een goodiebag verkrijgbaar met de speurtocht, een kleurplaat, kleurpotloden, chocoproefjes, Verkadereep en Zaans koekje.
Omdat de molens nog niet open mogen, staan op Zaans.nl/indemolen ook filmpjes klaar van verfmolen De Kat, specerijmolen De Huisman en de Westzaanse papiermolen De Schoolmeester. Zo kun je als je voor deze molens staat op je telefoon toch even binnenkijken en zien hoe vernuftig de molens pellen, slaan, zagen en malen. Niet alleen interessant voor kinderen!
Eropuit-box winnen
Om het nog leuker te maken om erop uit te gaan in de Zaanstreek, kun je een Eropuit-box van het Zaanse Bakkertje winnen vol lekkere dingen. Deel in fietsmaand mei via een reactie op de Facebook of Instagram pagina van Zaans.nl een Zaanse fietsfoto of stuur de foto voor plaatsing op social media naar info@zaans.nl. De tien leukste, grappigste of mooiste foto’s worden beloond met een Eropuit-box.
Kortingsactie Molenroute
De Zaanse Molenroute is verkrijgbaar bij de Zaanstore op het Stadhuisplein in Zaandam of online op Zaanstore.nl. Speciaal voor deze fietsmaand geeft de Zaanstore tot 16 mei 2021 50% korting op deze fietsroute. Tijdens de actieperiode vanaf 1 mei betaal je in plaats van € 2,50 slechts € 1,25. Startpunt van de Molenroute is tevens de Zaanstore bij station Zaandam, maar ook vanaf de Zaanse Schans is de route prima te volgen.
Vragen naar aanleiding van dit bericht kunnen worden gesteld aan: Rianne Greven, projectmanager Marketing Zaanstreek, rianne.greven@zaans.nl of 06 – 12358150
Afbeelding: Met het gezin op Molenroute – fotografie Floris Krelage