Nationale topatletiek op Omzoom

Assendelft – Atletiekvereniging Lycurgus behoort al decennialang tot een van de grootste verenigingen van Nederland. Maar niet alleen dat; ook acteren zij vanaf de oprichting van de vereniging in 1938 tot de atletiektop van Nederland! Eén van de meest belangrijke speerpunten van de club is dan ook om elk jaar weer in de top 10 van Nederland te eindigen met de zomercompetitie voor teams. Op zondag 11 september a.s. wordt vanaf 11.00 uur in Assendelft de nationale promotie-degradatie wedstrijd voor mannen en vrouwen gehouden. Veel Nederlandse toppers zullen nogmaals acte-de-présence geven in Assendelft.

Het damesteam van Lycurgus is dit seizoen al in de hoofdklasse uitgekomen, helaas was de eindklassering niet voldoende om directe handhaving in de hoofdklasse af te dwingen. Vanwege hun plaatsing bij de laatste 3 zullen wij gaan strijden om hun plek te behouden in de hoofdklasse. De voorronde was – i.v.m. afwezigheid van enkele toppers- niet zoals het zou moeten.

Het team is nu weer helemaal compleet met een aantal toppers van Zaanse bodem; o.a. Mara Cotterink op de 200 & 400 meter sprint, Tasa Jiya op de 100 meter sprint, Pauline Hondema bij het verspringen, Lisette Stal bij het speerwerpen en als gastlid; Vanessa Sterckendries bij het kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren.

De mannen hebben even een uitstapje gemaakt naar de 1e divisie dit jaar, en plaatsten zich voor deze wedstrijd met als doel promotie naar -wederom- de hoofdklasse. Hopelijk kan het team rekenen op o.a. Jeff Tesselaar, Nederlands recordhouder bij het polsstokhoogspringen, Jelmer van Diepen bij het hoogspringen, Dennis Barnhoorn bij het discuswerpen en de broers Kay & Paul Olofsen bij het kogelstoten resp. speerwerpen. Toegang is gratis, dus iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het Sportpark de Omzoom aan het Jaap Bootpad in Assendelft.