Ook vluchtelingen helpen de jury en de materiaalploeg van atletiekvereniging Lycurgus

Assendelft- Op Zaterdag 3 september vond wederom weer een unieke atletiek wedstrijd plaats op de accommodatie van atletiekvereniging Lycurgus in Assendelft. Ruim vijftig atleten met een verstandelijke beperking gingen met elkaar de strijd aan op de onderdelen : 60 meter horden, 100 meter vlak, 400 meter en verspringen, kogelstoten en balwerpen.

Na afloop van de genoemde nummers werd nog een ludiek nummer gedaan nl. touwtrekken. Altijd een geweldig spektakel waaraan ook de ouder/begeleiders van de  atleten mochten meedoen. Geweldig was het dat een aantal vluchtelingen welke in de overdekte atletiekhal verblijven de jury- en materiaalploeg kwamen assisteren.

Na afloop ontving elke deelnemer een herinneringsmedaille. De deelnemende verenigingen bestonden uit a.v. Atos Amsterdam, A.V. Dokev Anna Paulowna, A.V. Edam, Only Friends Amsterdam, A.V. DEM Beverwijk, A.V. Phanos Amsterdam en A.V. Lycurgus. Genoemde verenigingen organiseren per toerbeurt in de zomermaanden drie wedstrijden en sluiten af met een finaledag, dit keer bij A.V. Lycurgus.

Door: Cees Zijlstra (Foto`s: Petra Peters)