Oost-Knollendammers kampioen van Wormerland

Neck/Wijdewormer – De Oost-Knollendammers mogen zich een jaar lang de beste jeu de boules vereniging van Wormerland noemen. Met groot verschil gaven zij de andere drie verenigingen het nakijken.
Het was een drukte van belang op de banen.
Het was een drukte van belang op de banen. (Foto: aangeleverd)

Het Wormerlands verenigingskampioenschap Jeu de Boules werd afgelopen weekend voor de tiende keer georganiseerd. Odiz Frogs (Kalverpolder), Nova Boules (Wormer), Knolboules (Oost-Knollendam) en Butje 13 (Neck-Wijdewormer) namen het tegen elkaar op. Na corona en slechte weersomstandigheden konden de verenigingen na drie jaren de degens weer eens kruisen. Met vijf doubletten (twee spelers per doublet) per vereniging werd er sportief, maar stevig om de wisselbeker gestreden.

Na de ontvangst door voorzitter Toon van Diepen (Butje 13) legde wedstrijdleider Dick Boots de toernooiregels uit. Om 10.45 uur werd de eerste ronde (mène) gespeeld en na een uur de tweede mène. In de middag stond er een lekkere lunch klaar in het verenigingsgebouw. Met gevulde buiken werd de derde mène gespeeld, waar verrassende uitslagen werden genoteerd, waardoor gedoodverfde winnaars ineens veel verliespartijen kregen te verwerken. De dag werd afgesloten met een hapje en drankje en wethouder Rolf van Wanrooij overhandigde de wisselbeker aan Knolboules uit Oost-Knollendam.

Uitslagen

Knolboules uit Oost-Knollendam met 11 winstpartijen (van de 15) en een saldo van 33 punten.
Nova Boules uit Wormer met 8 winstpartijen en een saldo van 4.
Organisator Butje 13 wist 6 keer te winnen en had ook een saldo van 4 punten.
Odiz Frogs uit de Kalverpolder kon 5 winstpartijen bijschrijven, maar hun saldo was negatief ( -41)

Volgend jaar

Volgend jaar organiseert Odiz Frogs het toernooi. Het jeu de boulesspel is een groeiende sport voor jong en oud. Liefhebbers kunnen zich altijd bij de genoemde verenigingen melden en een keer belangeloos meespelen.