Openingstijden van buitensport locaties voor jongeren tot en met 17 jaar verruimd

Zaanstad- Vanaf dinsdag 11 januari 2022  zijn de openingstijden van buitensport locaties in Zaanstad ( en de rest van het land) voor jongeren tot en met 17 jaar verruimd.
Eerder konden zijn buitensporten tot 17:00 uur maar vanaf 11 januari kan dat tot 20:00 uur.
Corona en sport (waaronder zwemmen, groepslessen en sportevenementen)
Binnensportlocaties zijn gesloten. Buitensportlocaties zijn open tussen 5 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags. Voor iedereen tot en met 17 jaar zijn buitensportlocaties open tot 8 uur ’s avonds.
 
Spelregels voor sport
 
Sporten op sportlocaties buiten tussen 5 uur ’s morgens en 5 uur ’s avonds
Volwassenen: maximaal 2 personen
Voor volwassenen vanaf 18 jaar is sporten toegestaan met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
 
1,5 meter afstand niet altijd mogelijk
Het is niet altijd mogelijk om 1,5 meter afstand te houden tijdens de sport. Bijvoorbeeld bij roeien. In dat geval hoeven de sporters geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden.
 
Kinderen: trainingen en wedstrijden binnen de eigen club
Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten op sportlocaties buiten tot 8 uur ’s avonds. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden onderling met teams van de eigen club. Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.
 
Wat zijn sportlocaties?
Sportlocaties zijn plekken die redelijkerwijs bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan, een klimhal of een golfbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg, uitzondering hierop is een roei- of zeilboot op het water. In dat geval is de boot een sportlocatie. Bij twijfel bepaalt de gemeente/handhaving of een plek een sportlocatie is.
 
Sporten buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan
 
Geen publiek bij amateursport en professionele sport
 
Sportkantines gesloten, toiletten open
 
Zwemles ( is weer mogelijk)
 
Voor meer informatie kun je altijd kijken op de website van de Rijksoverheid. Te vinden op www.rijksoverheid.nl/sport