Opluchting in Krommenie:Waterpolo eredivisie kent geen degradanten

Waterpolo eredivisie kent geen degradanten

Zaanstad – Dat bericht vanuit de KNZB heeft vooral bij de spelers van ZV De Ham ZC gezorgd voor een diepe zucht van opluchting. Na beraad met de eredivisieverenigingen en opvolgende stemming was het voor de bond duidelijk dat de huidige competitie niet optimaal is geweest voor de waterpoloteams. Corona heeft teveel invloed gehad en alle verdere competities zijn niet gespeeld. De clubs hebben nu de gelegenheid om zich beter voor te bereiden op een nieuw seizoen met nieuwe kansen.
In Zaandam kijken de waterpoloërs van ZV De Zaan alleen naar boven. Hun ogen zijn al gericht op de play offs die wel gewoon gespeeld zullen gaan worden. Zaterdag wisten de Zaandammers in Eindhoven volgens verwachting met 9-16 van PSV te winnen. Zondag moest echter in Borculo een bittere pil geslikt worden na met 11-10 van Schuurman BZC verloren te hebben. Teveel kansen werden gemist waardoor de nederlaag een feit werd. Daarmee lopen de Zaandammers de eerste plaats mis en zullen als tweede de play offs ingaan.
Komend weekend speelt De Zaan haar laatste competitiewedstrijd tegen Den Haag. Daarna wacht de kwartfinale van de play-offs, die vervroegd is naar 30 april.
Opluchting in Krommenie
Voor de waterpoloërs van De Ham was er geen eer te behalen zaterdag tegen UZSC. Er werd met 7-23 verloren. Desondanks was er geen sprake van een teneergeslagen sfeer in de Crommenije. Eerder een gevoel van opluchting. Dit kwam voort uit de bekendmaking van de KNZB dat er dit seizoen geen ploegen uit de eredivisie zullen degraderen en daarmee zal De Ham, dat nu laatste staat, volgend jaar ook nog gewoon in de eredivisie blijven spelen.
Vanwege de corona crisis moest De Ham de afgelopen maanden maar liefst vijf spelers missen. De ploeg heeft daardoor flink wat wedstrijden verloren. De rode lantaarn was hun deel zonder dat dit gevolgen heeft.
bron: rtvzaanstreek.nl