PKC/Vertom heeft geen moeite met KZ/Thermo4U

Zaanstad – Een tussendoortje werd het genoemd. De wedstrijd tussen PKC/Vertom en KZ/Thermo4U in de vijftiende speelronde van de Korfbal League werd in het Zaanse kamp gezien als de voorwedstrijd voor het duel dinsdag tegen DOS’46. Na een 16-11 ruststand werd het uiteindelijk een 30-23 nederlaag.

Het duel begon wat stroef, KZ verdedigde achter en PKC oogde onrustig. Na 4-1 kwam KZ terug tot 4-4 maar zag vervolgens – ondanks hard werken – PKC een gaatje slaan. Dat verschil bleef de rest van de eerste helft in stand (16-11 rust). Het aantal kansen dat werd gemist aan Koogse zijde was te groot. In de slotfase van de eerste helft viel topschutter Marjolijn Schenk geblesseerd uit, Nikki Boerhout verving haar.

Na rust bleef PKC doen wat de ploeg voor rust ook deed. Er werden lange aanvallen gespeeld waarin geduldig naar de goede kans werd gezocht en verdedigend pakten de Papendrechters veel rebounds waardoor KZ onder druk gezet werd. De wedstrijd was gespeeld en de tweede helft kende weinig echte hoogtepunten. De staf van KZ wisselde volop – ook met het oog op het belangrijke duel van aanstaande dinsdag met DOS’46 – en zo maakte Darren Krook zijn Korfbal Leaguedebuut. PKC speelde de wedstrijd zakelijk uit en kon opnieuw twee punten bijschrijven.

Huidige stand in KLC

1. PKC 9-16

2. Fortuna 9-16

3. DVO 9-10

4. KZ 8-4

5. LDODK 9-4

6. DOS’46 8-2

Play-offs, degradatie en promotie
Na het spelen van de reguliere competitie spelen de nummers 1 tot en met 4 van de kampioenspoule de play-offs om het landskampioenschap. In deze play-offs speelt de nummer 1 een best of three-serie tegen de nummer 4, zoals de nummer 2 dit tegen de nummer 3 doet. De Korfbal Leaguefinale staat gepland op zaterdag 16 april in Rotterdam Ahoy.

In de degradatiepoule (met GG/IJskoud de Beste) degraderen de onderste drie clubs (nummers 12, 11 en 10) rechtstreeks naar de nieuw te vormen tussenklasse. De nummer 9 van de Korfbal League speelt een play-downserie (best of three) tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale, terwijl de winnaar van de Hoofdklassefinale rechtstreeks naar de Korfbal League promoveert.