Podiumplaatsen voor Zaans racetalent Sen Roodenburg en teamgenoot Gianni van de Craats

Krommenie – Sen Roodenburg uit Krommenie en teamgenoot Gianni van de Craats uit Harskamp hebben afgelopen weekeinde hun debuut gemaakt in de BMW M2 CS Cup tijdens de VRM Openingsraces. Op het circuit van Zandvoort eindigden de autocoureurs van Bas Koeten Racing op de tweede en derde positie in de races. Hier waren Roodenburg en Van de Craats uiterst tevreden mee.
Sen Roodenburg en Gianni van de Craats scheuren naar podium tijdens debuut in BMW M2 Cup: “Gewoon heel goed!”
Sen Roodenburg en Gianni van de Craats scheuren naar podium tijdens debuut in BMW M2 Cup: “Gewoon heel goed!” (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Vorig jaar waren de twee talenten uit de stal van Bas Koeten ook al teamgenoten, maar deelden ze geen auto. Toen reden ze allebei in de Ford Fiesta Sprint Cup en waren elkaars concurrenten. Roodenburg werd kampioen in de Divisie 1 en Van de Craats volgde vlak achter hem. Omdat beide rijders hogerop wilden, lag het voor de hand om door te stromen. En met succes zo blijkt bij hun debuut met de BMW M2.

BMW M2 CS Cup

Dit jaar maakten ze de stap naar de BMW M2 CS Cup. Waar de Ford Fiesta beschikt over een 1.0 liter motor met 150 pk, heeft de BMW een zes-cilinder twin-turbo-motor met maar liefst 450 pk onder de motorkap. Na enkele testdagen begonnen de twee coureurs met goede moed aan hun eerste raceweekend in de cup.

“Het gaat heel erg goed. Ik had zelf niet gedacht dat we gelijk voor die hoge podiumplaatsen konden meedoen, maar op vrijdag waren we al de snelste. In de kwalificatie werden we tweede, in de eerste race ook tweede en in de tweede race werden we derde. Gewoon heel goed”, somde Roodenburg op.

Van de Craats schaarde zich achter zijn teammaat en vulde hem aan: “Ik ben wel tevreden. Voor volgend weekend hebben we zeker nog wat werk te doen, maar we hebben in ieder geval een mooi podium en goede punten. Vooral aan de race pace moeten we werken.”

Wel even wennen

Ondanks de twee geweldige podiumplekken bleef het duo kritisch en willen ze als topsporters nog beter: “In de tweede race verloren we een beetje tijd. De in- en outlap moeten gewoon beter en daar gaan we aan werken”, merkte hij op.

“We hebben natuurlijk al wel testdagen gehad en we hebben er al behoorlijk wat kilometers op zitten. Maar in het begin is het wel even wennen. De auto gaat zo snel dat het ook gewoon leuk is. Hij gaat harder dan de Fiesta. Hoe sneller de auto gaat, hoe leuker”, vertelde Roodenburg met een brede glimlach op zijn gezicht.

Volgende race

In het weekeinde van 19 tot 21 mei staat de volgende race op het programma. Dan reizen ze af naar de Oostenrijkse Red Bull Ring: “Ik ben er nog nooit geweest, maar ik heb er wel heel veel zin in. Vorig jaar reed ik in de Fiesta voor het eerst op Spa en toen won ik. Als het nu weer zo gaat, teken ik ervoor”, aldus Sen. Ook Van de Craats heeft er nog nooit gereden. Desondanks is hij groot fan van het circuit in de bergen van Stiermarken. “Ik vind het echt een supergave baan. Het is één van mijn favorieten.”

De BMW zes-cilinder twin-turbo-motor heeft maar liefst 450 pk onder de motorkap.