Receptie/reünie ter gelegenheid 150-jarige gymvereniging Lycurgus-Hygiëa

Krommenie – Samen met oud-(bestuurs)leden, leden van verdienste, ereleden, vrijwilligers, leiding en leden en iedereen die ooit bij gymvereniging Lycurgus-Hygiëa betrokken is geweest, hoopt het bestuur op 18 december het glas te heffen om, te proosten op het einde van dit jubileumjaar en een goede toekomst voor de vereniging.

De receptie/reünie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan wordt van 15.00 tot 17.00 uur in buurtcentrum De Pelikaan, Kervelstraat 185-A in Krommenie gehouden.

“Ondanks de afgelopen jaren zijn we nog steeds een gezonde vereniging waar gezelligheid en sportiviteit voor iedereen hoog in het vaandel staat. Er is een grote jeugdafdeling die blijft groeien en we zijn trots op onze volwassen afdelingen. Alles bij elkaar hebben we meer dan 800 leden op de ledenlijst staan en als bestuur zullen we blijven proberen om het voor al onze leden mogelijk te maken met plezier te blijven sporten”, aldus het bestuur.

Om goed in te kunnen schatten hoeveel mensen er worden verwacht is ce vraag je aanmelden voor de bijeenkomst op 18 december bij: ledenadministratie@lh-gymnastiek.nl

Rayoncompetitie turnen van startIn Wormer is de meisjes- en damesselectie van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa weer gestart met het wedstrijdseizoen. De nationale bond, de KNGU, heeft de opzet van de wedstrijden veranderd vanuit het oogpunt dat er eerst aan het plezier gewerkt moet worden en pas later het competitie element in te brengen. Nieuw is ook dat er niet alleen individueel gestreden wordt maar dat ook teams kunnen worden aangemeld. Voor de selectie was dit wel even wennen want door de veranderingen, ook in de jurering, gingen nog niet alle onderdelen zoals gewenst.

Ook de organisatie had het even lastig met de andere aanpak. Dit resulteerde voor LH dat het, wegens een foute juryberekening, pas na de wedstrijden duidelijk werd dat er meisjes ten onrechte geen medaille hadden ontvangen. Dit werd tijdens de training rechtgezet zodat Selena Stam alsnog een zilveren medaille omgehangen kreeg van de trainster Linda Koopman. Ook voor Micky Hofland was er goed nieuws. Zij kreeg alsnog een bronzen medaille.

Gelukkig konden er ook tijdens de wedstrijddag medailles opgehangen worden. Op het hoogste podium stonden Tess Wouda en Isa Conijn. Zilver was er voor Karlijn Tabak en Elinn Heuving. Een derde plek was er voor Envy van de Kar en Lily Jean van Taanom. Lily Jean kreeg daarnaast nog een medaille omgehangen omdat zij samen Evi Lastdrager en Nienke Fritz als team eerste zijn geworden.

Voor de meisjes- en damesselectie van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa is het wedstrijdseizoen weer begonnen.
De nieuwe generatie bij gymvereniging Lycurgus-Hygiëa poseert op de evenwichtsbalk. (Foto: aangeleverd)