Recordaantal medailles voor GV Jahn uit Westzaan

Zaanstad- Tijdens de toestelkampioenschappen eind mei van het turnrayon Zaanstreek-Waterland viel gymvereniging Jahn uit Westzaan in de prijzen. Per toestel, te weten brug, balk, vloer en sprong, konden deelnemers een medaille winnen. Ook is er een podium voor de turnsters met de hoogste totaalpunten van de toestellen tezamen, de allround-prijs. Vanuit de selectie van GV Jahn deden er 28 turnsters mee. Zij behaalden gezamenlijk een recordaantal van 69 medailles.

Bij de brug wonnen goud: Chafina, Daphne S, Plume, Fenna en Carmen. Zilver: Xenia, Eva, Chenoa, Tiana, Jaelyn, Rhomee, Isa, en Rif en brons voor Lotte en Elin.

Bij de balk wonnen goud: Xenia, Eva, Elin, Zoë, Plume, Indy, Jennifer, Fenna en Carmen. Zilver voor Isa en brons voor Thirza, Chafina, Daphne S en Jill.

Bij de sprong wonnen goud: Elin, Daphne S, Zoë, Jill, Indy, Jennifer en Fenna. Zilver was voor: Chenoa, Plume, Rhomee en Carmen. Brons voor Thirza.

Bji de vloer wonnen goud: Chafina, Daphne S, Jaelyn, Indy, Isa en Nyah. Zilver: Eva, Elin, Tiana, Daphne M en Rif. Het brons voor Jolein en Chenoa.

Allround goud was voor: Eva, Chafina, Daphne S, Plume en Jill. Zilver voor Elin, Tiana, Zoë en Megan. Het brons voor Xenia en Chenoa. 4e plek Jolein, 5e plek voor Thirza en Daphne M.

De eerste competitieronde begon voor Gymvereniging Jahn lekker. (Foto: Gymvereniging Jahn)

Geslaagde eerste competitieronde voor GV Jahn