Rhönradmedailles voor Lycurgus-Hygiëa

Rhönradmedailles voor Lycurgus-Hygiëa

Zaanstad – Met een grote groep vertrokken de rhönradleden van gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa naar Den Helder voor de wedstrijden voor de niveaus 10 tot 5. De ploeg kwam met diverse soorten medailles terug naar Krommenie.

De altijd enthousiaste PR vrouw van Lycurgus-Hygiëa, Gerda de Beer, laat weten dat het niet alleen een gezellige maar ook een succesvolle dag is geworden. Op alle niveaus werden medailleplaatsen gewonnen.

Voor Denise van Kuik was het dubbel pech deze dag. Ze startte al met een blessure, viel ze tijdens haar oefening en verergerde daardoor haar knieblessure. Voor sommige anderen was het de eerste keer dat zij aan een wedstrijd mochten deelnemen. Dat gaf de medailles extra glans.
Op niveau 10 werd Pippe Stundebeek tweede, bij niveau 9 was er een eerste plaats voor Thirza van der Linde. Op niveau 8 was er zilver voor Geertje-Marie Marijnissen. Fiorella Bosch werd derde op niveau 6 en Jasmijn van Basten Batenburg won daar het zilver. Op het hoogste niveau van deze dag werden de zussen Larissa en Susanne Smit tweede en won Wytske Gabel brons.
Binnenkort gaan de rhönradleden op de hoogste niveaus strijden om het Nederlands Kampioenschap.