rkbs Hoeksteen leerlingen rennen rond

Krommenie – Net als bijna alle scholen heeft men ook bij RKBS De Hoeksteen de actie omarmd om steun te betuigen aan de mensen die de aardbeving in Turkije en Syrië aan den lijve hebben moeten ondervinden.

Het incident heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak. Met dat idee in het achterhoofd is er op de Hoeksteen, op zowel de vestiging aan het Rosariumpark als Serooskerkestraat, dinsdag volop gewerkt aan een zo groot mogelijke bijdrage.

Flessen

De bovenbouw (groepen 6 t/m 8) heeft dat gedaan met een lege flessenactie, terwijl in de groepen 1 t/m 5 flink moest worden gewerkt door de leerlingen. Een sponsorloop is altijd een probaat middel om iedereen te betrekken bij de school en de actie. Groep 4B en C deden dat in het binnenbad van de Crommenije waar in het oefenbad tal van baantjes werden getrokken.

Meelopen

Om 9.00 uur in de ochtend klonk het eerste startschot op het plein voor de school tegenover het zwembad. De groepen 1 en 2 B, D, E en F verzamelden zich en zagen een fraai uitgezet parcours. Her en der stempelplaatsen en aan de buitenzijde langs de hekken veel sponsoren in de vorm van opa’s, oma’s, pappa’s en mamma’s. Het enthousiasme op en langs het parcours was groot. Menig grootouder liep zelfs mee om de prestatie (en dus de opbrengst) te vergroten.

Rond de klok van tienen was het de beurt aan de groepen 4A en 5. Zij liepen onder dezelfde omstandigheden en luidkeels aangemoedigd hun loop. In de middaguren waren de groepen 1 en 2 A, C en E aan de beurt. Ook hier weer een prima saamhorigheidsgevoel.
Na iedere ronde werd er door het personeel en andere hulpen driftig gestempeld. Ieder kruisje was het bewijs van weer een ronde lopen. Menig leerling kwam daardoor blauw gekleurd over de finish. Niet van de kou, maar van het aantal afgestempelde rondes.

Woensdagmorgen kon Kees van Diest, directeur van de school, een tussenstand geven van de verwachte opbrengst. Alle leraren hebben een voorzichtige inschatting gemaakt en deze bedragen hebben we opgeteld. Voorlopig gaan wij uit van een opbrengst van maar liefst 9.000 euro. De werkgever van de moeder van enkele van onze leerlingen (Nationale Nederlanden) heeft een bedrag van maar liefst 5.000 euro verdubbeld. Hier zijn wij natuurlijk heel erg blij mee. In totaal is de tussenstand van de opbrengst (woensdag 12.00 uur) van de leerlingen van de Hoeksteen nu 14.000 euro.’

Van Diest en zijn team hopen de komende dagen alle toegezegde gelden te mogen ontvangen. ‘Sponsoren kunnen op school ook langs komen om de afgesloten enveloppe aan de groepsleerkracht te geven met naam en groep erop geschreven. Eind volgende week zullen wij de eindstand delen met de leerlingen en alle betrokkenen.’

Groep 5 steelt de show
Enthousiast rennen over het plein (Foto: aangeleverd)