Senioren kunnen tien dagen lang kennismaken met spor

Koog aan de Zaan – Senioren kunnen na de voorjaarsvakantie – die duurt van 19 februari tot en met 27 februari – weer meedoen met de Sportkennismakings10daagse op Sportpark De Koog. Tijdens deze 10daagse maken 60-plussers tien weken lang kennis met verschillende (verenigings)sporten en vormen van bewegen. Voor deze leeftijdsgroep is bewegen en elkaar ontmoeten erg belangrijk.

De volgende sporten komen onder andere aan bod: korfbal, tennis, jeu de boules, aqua sport, badminton, fitness, fietsen en wandelen. Dit wordt aangeboden door de onder andere KZ/thermo4UBV MatchpointTV WestzijderveldAtlantic BoulesSports PerformanceKZTVGV JahnZwembad Zaangolf en Sportbedrijf Zaanstad. Een mooi staaltje Zaanse samenwerking tussen gemeente, sportbedrijf en sportaanbieders.

Meer weten over deze 10daagse of samenwerken met andere partijen? Neem contact op met verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl

Programma

De 10-daagse vindt op een vaste dag in de week plaats. Wie zich wil aanmelden als deelnemer kan een mail naar verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl onder vermelding van Sportkennismakings10daagse De Koog. Deelnamekosten zijn 10 euro voor de gehele 10 daagse. De activiteiten vinden plaats in het Topsportcentrum De Koog, Wezelstraat 7E.

Kies Je Sport

De 10-daagse is een onderdeel van het Kies Je Sport, waarbij de toegankelijkheid van sportverenigingen wordt vergroot voor bewoners om langs te komen en mee te doen. Voor de sportverenigingen op het sportpark is het een mooie kans om het sport(aanbod) en de vereniging te presenteren aan een steeds groter wordende groep ouderen.

(Foto: PxHere) Tennis is een sport dat voor 90% uit techniek bestaat en tot op hogere leeftijd uit te oefenen.