Spanning in 2e klasse korfbal groot

Zaanstad- De korfbalcompetitie is stevig onderweg en nu al is duidelijk dat het in de Tweede klasse E ongemeen spannend is en zal blijven. De krachtsverschillen zijn minimaal getuige het feit dat van de acht ploegen liefst vijf kans maken op de koppositie.

In die klasse spelen Furore, OKV en ZKC’31 en voor de Assendelver fusieclub was het bij rode lantaarndrager Fortissimo niet lastig een 15-19 winst te behalen. In Oostzaan moest OKV een stevige 11-23 nederlaag voor lief nemen. Dat krachtsverschil is in de ranglijst (nog) niet terig te vinden. ZKC’31 moest tegen Haarlem het onderspit delven (14-17).

Op het hoogste niveau staat de teller voor KZ/Thermo4U nog altijd op nul. Op bezoek bij TOP/LITTA werd een 18-16 nederlaag geleden. Samen met AW staan de Koogers op de laatste plaatsen in de EKB.

Een etage lager lukte het GG/IJskoud de Beste niet om mede-concurrent DSC te verslaan. Beide teams kwamen een 15-15 remise overeen.

De Zaanse derby in de eerste klasse D tussen ZKV en Roda eindigde zoals je van een partij tussen de koploper en laagst geklasseerde ploeg kunt verwachten. De Zaandammers hadden geen moeite met de Westzaners getuige de 19-10 winst.

In de vierde klasse heeft Zaandam Zuid getracht de koploper Purmer een pootje te lichten, maar zag dat op het nippertje mislukken (11-12).

bron: rtvZaanstreek