Sportpark Hoornseveld wordt nieuwe thuisbasis verenigingen

Zaandam – De eerste paal zit in de grond: Sportpark Hoornseveld verandert daarmee in een multifunctioneel sportpark. Zo krijgen korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ nieuwe paviljoens en accommodaties, die eind 2022 opengaan. Het nieuwe zwembad De Slag krijgt een plek midden op het sportpark.

Het slaan van de eerste paal gebeurde door wethouder Gerard Slegers (Sport) in aanwezigheid van vertegenwoordigers van beide sportverenigingen, het aannemersbedrijf Jan Vet uit Wormerveer en architectenbureau Nunc uit Zaandam.

Eerste paal de grond in

Wethouder Gerard Slegers: “Ik heb lang uitgekeken naar deze dag. Op de tekentafel ziet het er prachtig uit, en ik weet zeker dat het in werkelijkheid nog mooier wordt. Fantastisch dat we hier straks een eredivisiebad hebben, waar onze Zaanse zwemtalenten dicht bij huis kunnen trainen. En ook voor al onze inwoners is er wat wils: van padel tot voetbal, korfbal en tennisfaciliteiten. Ik hoop van harte dat dit sportpark voor veel mensen een tweede thuis zal worden”.

Thuisbasis

Sportpark Hoornseveld wordt de nieuwe thuisbasis van een aantal verenigingen. Omdat het nabijgelegen sportpark Oostzijderveld plaats gaat bieden aan een nieuwe woonwijk, zijn voetbalvereniging Zaanlandia en tennisvereniging De Gouw een samenwerking gestart met respectievelijk FC Zaandam en LTVZ. Deze verenigingen gaan verder als ZVC’22 en TopZ, en nemen binnenkort de nieuwe accommodatie in gebruik. Korfbalvereniging ZKV schuift een stukje op, en krijgt nieuwe kunstgrasvelden.

Op het sportpark komen ook zes (nieuwe) voetbalvelden (twee kunstgrasvelden, twee minivelden en twee grote natuurgrasvelden). Er komen ook twaalf nieuwe tennisbanen en vier padelbanen. Alle verenigingen krijgen een nieuw paviljoen.

Afbeelding

Foto aangeleverd: De nieuwe paviljoens van korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ op sportpark Hoornseveld.