SVA meer dan overtuigend winnaar KFC Groote Koogsche toernooi

Koog aan de Zaan – Als er na het eerste echte serieuze treffen tussen diverse amateurvoetballers – het Groote Koogsche Toernooi bij KFC – iets duidelijk is geworden dan is het wel dat de lat bij toernooiwinnaar dit seizoen hoog ligt. In de finale werd het arme Sporting Krommenie bij vlagen van de mat gespeeld en zal het aan de intense warmte hebben gelegen dat de Assendelvers ‘slechts’ met een 4-1 zege de Cup in ontvangst mochten nemen.

Aan de Wezelstraat zorgt het toernooi jaarlijks voor een prima sfeer. Naast het voetbal is het vooral het begroeten van oude en nieuwe clubmakkers. Dat er uitgerekend deze dagen een tropische deken over onze streek lag zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest op de prestaties op het veld. De meeste teams zijn pas sinds kort in training. Na de transferperiode is het altijd even afwachten hoe deze ‘volksverhuizing’ zijn weerslag heeft op nieuwe selecties.

Op de finaledag moest Westzaan genoegen nemen met de achtste plaats, wist Zaandijk beslag te leggen op de zevende positie. Tweede klasser KFC bleek met 4-0 verrassend veel te sterk voor eerste klasser VV Assendelft dat nu als zesde eindigde. De strijd om de derde plek werd na strafschoppen door WSV’30 gewonnen van Saenden. In de finale was het vooral het door Jeroen Beukman getrainde SVA dat het spel dicteerde. Sporting Krommenie poogde de bakens wel te verzetten, maar dat lukte pas nadat er al een 4-0 achterstand op het bord stond.

De beker is binnen voor SVA (Foto: Rodi Media/KK)

SVA'er Noah Bruins scoort met een Bep Bakhuys goal