Tennisvereniging Zaanstad-Zuid bestaat 40 jaa

Zaandam- Op zaterdag 18 juni viert Tennisvereniging Zaanstad-Zuid haar 40jarig bestaan. Om 16.00 uur begint het officiële gedeelte met een welkom van voorzitter Sjoerd Jans. Wethouder sport, Gerard Slegers komt TZZ feliciteren en geeft het startsein voor de aanleg van twee padelbanen. Wellicht de eerste officiële handeling van Gerard Slegers in zijn nieuwe termijn als wethouder sport.

vanaf 14:00 uur starten de festiviteiten op het sportpark in Zaandam. Het adres van tennisvereniging Zaanstad-Zuid is vijfhoek sportpark, Poelenburg 466, (tussen busstation De Vlinder en het vijfhoekpark) Hieronder het programma voor genodigden:

14.00 uur  Leden en oud-leden gaan tennissen of jeu de boulen. Voor de kinderen is er een springkussen. Er is een feesttaart en een (digitale) tentoonstelling over 40 jaar TZZ

 

14.30 uur             Jan Sie, bekend tennisleraar en nog steeds spelend in de internationale top 100 (65plus), geeft een tennis clinic. 
16.00 uur  Welkom voorzitter Sjoerd Jans en toespraak Wethouder Sport Gerard Slegers 
16.15 uur             Iedereen naar buiten voor de onthulling door de wethouder en de voorzitter van het eerste padelgras. Fotomoment.

 

16.20 uur              Toost op 40 jaar TZZ, de nieuwe padelbanen en de toekomst van TZZ

 

               
Achtergrondinformatie
In juni 1982 is TZZ opgericht; 40 jaar geleden was het een heel andere tennistijd. Zoals bij alle tennisverenigingen waren er wachtlijsten om lid te mogen worden, zoveel animo was er om te tennissen. In 1994 kwamen er vijf kunstgrasbanen en in 1998 werd de stenen kantine gebouwd met behulp van 70(!) vrijwilligers. Dat was inderdaad door “Samenwerking tot stand gebracht” zoals op de gevelsteen van de kantine staat. Maar ook in 2022 hebben ongeveer 200 leden het nog steeds hartstikke naar hun zin bij TZZ en de samenwerking is ook nog groot.
“Dankzij”  corona heeft TZZ een flink aantal nieuwe leden gekregen, dit mede omdat andere sporten niet beoefend konden worden. TZZ is verder druk bezig om met behulp van subsidie, maar verder geheel op eigen kracht, twee padelbanen aan te leggen.

Tennis is in principe een individuele sport maar bij TZZ worden er veel activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Zo zijn er interne toernooien, interne wintercompetities, dartavonden en klaverjas/spelletjesavonden. Daarnaast organiseert TZZ het Netpraettoernooi en het Open Zaanse toernooi. Er is nu een aantrekkelijke jubileumaanbieding voor nieuwe leden. Kijk op www.zaanstadzuid.nl