Tennisvereniging Zaanstad-Zuid viert 40-jarig jubileum met actie voor nieuwe leden

Zaandam – Tennisvereniging Zaanstad-Zuid (TZZ) is als 40 jaar gevestigd in de groene omgeving aan de rand van het Vijfhoekpark in Zaandam Zuid. Op zaterdag 18 juni wordt het jubileum gevierd met (oud) leden, vrijwilligers en relaties. Wethouder Sport, Gerard Slegers komt het jubilerende TZZ feliciteren en het startsein geven voor de aanleg van twee padelbanen.

Start aanleg nieuwe padelbanen

In juni 1982 is TZZ opgericht. 40 jaar geleden was het een heel andere tennistijd. Zoals bij alle tennisverenigingen waren er wachtlijsten om lid te mogen worden, zoveel animo was er om te tennissen. TZZ had vanaf het begin al veel leden. En dat terwijl er nog geen bal geslagen kon worden omdat de gravelbanen pas na een jaar later aangelegd konden worden. In 1994 kwamen er vijf kunstgrasbanen. In 1998 werd de stenen kantine gebouwd met behulp van 70(!) vrijwilligers. Dat was inderdaad door ‘samenwerking tot stand gebracht’ zoals op de gevelsteen van de kantine staat. Maar ook in 2022 hebben ongeveer 200 leden het nog steeds hartstikke naar hun zin bij TZZ en de samenwerking is nog steeds geweldig.

Veel activiteiten

‘Dankzij’ corona heeft TZZ er een flink aantal nieuwe leden bijgekregen. Dit kwam mede omdat andere sporten niet beoefend konden worden. TZZ is verder druk bezig om met behulp van subsidie, maar verder geheel op eigen kracht, nog in 2022 twee padelbanen aan te leggen.

Tennis is in principe een individuele sport maar bij TZZ worden er veel activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Zo zijn er interne toernooien, interne wintercompetities, dartavonden en klaverjas/spelletjesavonden. Daarnaast organiseert TZZ het Netpraettoernooi en het Open Zaanse toernooi.

Jubileumactie met voordeel

De jubilaris heeft voor nieuwe leden een aantrekkelijke jubileumactie: de eerste  twaalf  maanden lidmaatschap voor € 85, plus nog vijf gratis groepslessen. De lessen worden gegeven door de bevlogen tennisleraar Wijnand Homburg. TZZ zorgt ervoor dat nieuwe leden zich zo snel mogelijk thuis voelen. Zo wordt er een ‘ken ik U kennismakingstoernooi’ georganiseerd en er is een buddyproject waarbij de nieuwe leden een balletje kunnen slaan met meer ervaren leden. Nog een groot voordeel van tennissen bij TZZ is dat er (bijna} altijd banen beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie op www.tvzaanstadzuid.nl

Foto collage aangeleverd: Volop activiteiten door de jaren heen én nu aantrekkelijk voordeel om lid te worden