Terrenc Griemink Oranjespeler met A-status

Wormer – Na het stoppen van Mick Snel bij TeamNL Korfbal is de selectiestatus van Terrenc Griemink (GG / IJskoud de Beste) omgezet in een A-status.

‘We zijn tevreden over Terrenc z’n ontwikkeling en hij verdient het om door te schuiven’, aldus bondscoach Jan Niebeek, die aangeeft dat nieuwe selectiestatussen momenteel nog niet worden ingevuld. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS). In de selectie ook Esther Cordus namens KZ/Thermo4U (36 interlands achter haar naam), Marjolijn Schenk (8), Alwin Out (6) terwijl Jet Hendriks (16) vanwege haar zwangerschap tijdelijk buiten de selectie staat.

EK U21
Ook het Talent TeamNL Korfbal bereidt zich voor op het EK U21 van 2022 (data en locatie nog onbekend). In aanloop naar het toernooi zal op Papendal worden toegewerkt naar een definitieve selectie van – afhankelijk van de toernooireglementen – 7 om 7 of 8 om 8. In die selectie de streekgenoten Sanne Maaike Nieuwenhuizen, Onno Bakker en Lars Hoorn (alle drie KZ/Thermo4U)

Oranje U19
Nederland U19 speelt 15-17 april 2022 het IKF U19 World Korfball Championship in Tsjechië. Ter voorbereiding op dit WK speelde een voorlopige U19-selectie eind september de IKF U21 Korfball World Cup in Tsjechië. In de voorselectie treffen we o.a. Nikki Boerhout, Jet van der Bunt, Darren Krook en Stef Schaap (allen KZ/Thermo4U) plus Noor van Duijvenbode (GG/IJskoud de Beste)

Nederland U17
Na het RTC-toernooi op 19 oktober in Koog aan de Zaan hebben bondscoaches Barry Schep en Stijn Hoekstra een voorselectie gemaakt voor Nederland U17. Van deze voorselectie zijn inmiddels al enkele spelers afgevallen en tot en met 29 november traint onderstaande voorselectie elke maandag in Zeist. Na afloop van de Talenten Challenge eind december maakt Schep bekend welke spelers en speelsters definitief in Nederland U17 zitten en begin juli 2022 meedoen aan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven. Tot nu toe behoren Isa Dik en Mikai van het Kaar (beide KZ/Thermo4U) en Ties Schaft (GG/IJskoud de Beste) tot de uitverkorenen.

bron: knkv.nl