Tijdelijk stadsstrand ‘Poelenburg Beach’ geopend

Zaandam- De komende drie maanden wordt het terrein achter buurthuis de Poelenburcht in Zaandam gebruikt als standsstrandje. Een leuke plek om te relaxen en waar bewoners uit heel Zaanstad elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Er zijn picknicktafels, een foodtruck, ligbedden en een speeltuintje. Het idee komt van bewoners en is mogelijk gemaakt door de gemeente Zaanstad samen met woningbouwcorporaties Parteon, Rochdale en ZVH. Ook Fluxus, De Hoop en diverse vrijwilligersorganisaties werken mee aan het project.  

Wethouder Songül Mutluer: “Poelenburg Beach komt voort uit de Visie Fijn Wonen van PACT Poelenburg en Peldersveld. We willen een buurt waar je fijn, gezond en veilig woont, werkt en verblijft. In onze contacten met bewoners, gaven zij aan meer groen en recreatie belangrijk te vinden. Zo is het idee ontstaan om dit terrein om te toveren tot tijdelijk stadsstrand waar verbinding centraal staat. Bewoners uit deze en andere wijken in Zaanstad kunnen elkaar hier ontmoeten. Het is een van de manieren waarop we samen met de partners, de ambities voor deze wijken concreet en zichtbaar maken met en voor de bewoners. Deze wijken zitten vol potentie, samen kunnen we dat zo goed mogelijk benutten.”

Openingstijden en activiteiten

De officiële opening van Poelenburg Beach was op 21 augustus, vanaf 14.00. Er was een workshop met een combinatie van taekwondo en dans. Verder waren er ook workshops modelvliegtuigjes bouwen en was er iemand van moestuin De Oase aanwezig om uitleg te geven over het verder te ontwikkelen ecopad. Uiteraard werd hierbij de 1,5 meter afstand in acht genomen.

De komende drie maanden is het terrein dagelijks geopend vanaf 12.00, tot uiterlijk 20.00, afhankelijk van de drukte, het weer en de bezetting. Er wordt geen alcohol geschonken en er kan niet worden gezwommen. Kijk op de Facebookpagina https://www.facebook.com/poelenburgenpeldersveld voor actuele informatie en  openingstijden.