Tim Bakker logische opvolger Dennis Dov

Zaanstad – In de Zaanse korfbalwereld zijn alle ogen gericht op Kwatta lees de Korfballeague. Daarin twee Zaanse vertegenwoordigers. Bij de een, GG/IJskoud de Beste, werd het contract met de technische staf onlangs verlengd, bij de ander (KZ/Thermo4U) gaf de trainer (Dennis Doves) aan te zullen stoppen aan het einde van het seizoen. Het vinden van een opvolger oogt als een fluitje van een cent.
De man die op zijn vijfde jaar begon als lid van KoogZaandijk is Tim Bakker. De vierde generatie Bakker bij de blauwzwarten. Nagenoeg zijn hele loopbaan (minus twee seizoenenen bij Blauw Wit A) speelde hij voor de ‘Koogers’. Hij maakte deel uit van een uiterst succesvolle lichting korfballers. Menig hoogtepunt kon worden genoteerd in het grote geschiedenisboek van de Koogse club.
Na zijn actieve periode in 2017 is hij als trainer aan de slag gegaan. Na de A1-jeugd en het tweede team gaat Bakker vanaf komend seizoen aan de slag als opvolger van Dennis Doves. Dat maakte de Topsport commissie bekend. ‘Tim zal deze zomer de opstap maken van trainer/coach van het tweede team naar het eerste team en de taken van Dennis overnemen vanaf volgend seizoen. Melinda Fennema zal met hem mee gaan als assistent en hem ook assisteren bij KZ 1.’
Tim behoeft weinig introductie. Hij heeft al meerdere teams bij de club, waar hij zelf ook als speler groot geworden is, onder zijn hoede gehad en wil nu graag de stap zetten naar hoofdtrainer. Uit de evaluatiegesprekken bleek dat de spelersgroep én de Topsport commissie zeer tevreden is over het functioneren van Tim, naast het tweede assisteerde hij ook al Dennis op de training én tijdens de wedstrijden van het eerste.
“Bovendien past Tim helemaal in ons plaatje om te bouwen aan een nieuw team dat binnen drie jaar weer om de prijzen mee doet”, laat Sander Boutsma, voorzitter van de Topsport Commissie, weten in een bericht op de website van de club.
Naast zijn bezigheden als trainer zal hij ook de commercieel manager blijven bij KZ/Thermo4U. Daar startte hij in 2016 al mee. ‘Er is wel uitgebreid over gesproken’ vertelt Lisa van Tongeren namens de club. ‘Maar de functies zijn wat KZ bestuur en Tim zelf betreft prima te combineren.’