Toch weer een HVZ Hengelsportbeurs in 2022

Zaandam- De maatregelen rondom corona zijn dermate versoepeld dat we er voor gaan en onze Hengelsportbeurs organiseren op 24 april in de sporthal Zaandam Zuid, De Weer 26, 1504 AH te Zaandam. Geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

De HVZ, met meer dan 5.000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal, geeft deze dag een kijkje in al haar activiteiten. De entree van deze beurs is gratis!
We hebben weer een mooi aanbod van hengelsportwinkeliers met hengelspullen, reizen en veel voorlichting over onze sport. Denk hierbij aan Lagerweij Hengelsport, Rien de Wolf, Mabibo, Massive fishing, Engelhart hengelsport, HSP Peeters, Leka visreizen en Pioneer baits. Zij komen graag opnieuw naar de HVZ beurs. We begroeten ook een aantal nieuwe deelnemers zoals Karper Service, Bert Schouten, Boezembaits, Hotspot fishing, Hengelsport Leon en VNR/Roofvisie. Ook komen er weer een aantal hobbyvissers zoals Wim Silleman, Leen Verschoor en Frans Teeuwen. Onder andere met hengels, streamers, jerkbaits, spinners, vliegen en dobberbouw. Hier kun je voorbeelden van een hobby in de hengelsport zien en daar natuurlijk vragen over stellen. De grootste magneet van de beurs is ongetwijfeld onze Ruilbeurs (grootste van Noord Holland) waarvoor hengelsporters al vaak om 10.00 uur bij opening in de rij staan. Hier kun je prachtige koopjes scoren voor het komende visseizoen.

De meeste spullen zijn nauwelijks gebruikt of zeker in goede staat. Hier vind je hengels, molens, foedralen, kokers, koffers, tassen, aasdozen, kunstaas, dobbers, lijnen, netten, paraplu’s en dergelijke. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt aangeboden. Er liggen vaak ook aardige dingen tussen voor verzamelaars van oude hengelsportmaterialen. Dus sla je slag en afrekenen doen we contant want er is geen pin apparaat.

Bij de kraam van de administratie kun je als HVZ lid, op vertoon van je vispas, een gratis cadeautje in ontvangst nemen. Dit vanwege het vorig jaar gepasseerde 80-jarig jubileum van de HVZ. Door corona konden wij dit helaas niet vieren. Daar kun je ook zaken aanschaffen zoals de nachtvisvergunning en de vergunning voor gebruik van een 3e. hengel. Natuurlijk kun je er ook HVZ lid worden wanneer je dat nog niet bent en je al direct gaan vissen. Onze Zeeviscommissie staat, met de federatie Mid-West van Sportvisserij Nederland, met de drilmachine. Je kunt hiermee ervaren hoe hard een grote vis trekt. Ook kun je informatie over ons zeevisprogramma krijgen. Met de boot of vanaf het strand/pier het is allemaal mogelijk. Bij onze roofvissers kun je een sterke onderlijn maken en je inschrijven voor de wedstrijden. Bij de Karpercommissie kun je de spullen bekijken die je nodig hebt voor bijvoorbeeld het (nacht) vissen op karper. Bij onze Jeugd- en Baarscommissies kun je onder andere tuigjes maken en er is een puzzeltocht met leuke prijzen. Bij de wedstrijdvissers Zoet (zomer, 50+ en winter) valt iets te leren over feedervissen en hier kun je het wedstrijdprogramma ophalen. De Vliegvissers laten je zien hoe vliegen worden gebonden. Ook kun je hier oefenen met werpen met een vliegenhengel op een werpbaan. Onze Controlecommissies staat er om voorlichting te geven of vragen te beantwoorden over wat allemaal wel of niet is toegestaan bij onze sport. Tijdens de beurs wordt er diverse keren aan het van Rad van Fortuin gedraaid. Daarmee kun je mooie prijzen winnen op hengelsportgebied, maar ook heel veel andere prijzen. Hiervoor kun je in de hal loten kopen. Op het terras in de hal kun je dit, onder het genot van koffie/thee of een consumptie  (tegen betaling), volgen. Boven bij de horeca in de hal zijn ook snacks verkrijgbaar. Op onze website www.hvznet.nl is meer informatie over de hengelsport- en ruilbeurs te vinden en leggen wij uit hoe, wanneer en waar je je overtollige hengelspullen voor verkoop kunt aanbieden, die wij die dag voor je uitstallen en verkopen. De gegevens van de vereniging zijn: Hengelsport Vereniging Zaanstreek.  www.hvznet.nl e-mail: hengelsportbeurs@hvznet.nl Zuiderweg 72g, 1456 NH Wijdewormer