Transfer Nikita van der Vliet: Overstap naar Deense handbaltopclub Odense Håndbold

Zaandam – Oranjespeelster Nikita van der Vliet (22) speelt vanaf de zomer tot en met het seizoen 2026/2027 voor de Deense handbaltopclub Odense Håndbold.

De cirkelspeelster komt over van competitiegenoot Nykøbing. In 2020 kwam Van der Vliet via VOC Amsterdam in Denemarken terecht. Het contract van Van der Vliet bij Nykøbing liep nog door tot en met 2024, maar na het EK in november heeft Odense Håndbold de geboren Zaanse los weten te weken. Eerder versterkten de oranje-witten zich voor aankomend jaar met doelvrouw Yara ten Holte. Van der Vliet is inmiddels in Odense samen met Andrea Aagot Hansen van København Håndbold als versterking gepresenteerd.

Bij Odense Håndbold wordt Van der Vliet met Dione Housheer herenigd. De vriendinnen speelden bij Nykøbing en ook VOC in Amsterdam al samen. Van der Vliet zegt klaar te zijn voor een nieuw avontuur en kijkt er naar uit om met de beste speelsters te spelen. Zelf denkt zij zich bij Odense als speler te kunnen ontwikkelen om een nog betere handbalster te worden.