Uitstel geen afstel, eindelijk tweede Zaanbochtrun Wormerveer. Hardloopevenement dit jaar op zondag 3 september

Wormerveer- Zondag 3 september 2023 gaat eindelijk de tweede Zaanbochtrun van start. De loop zal weer over de Zaanbocht zijn en langs de Zaanoever in Wormer. Ook deze tweede editie zal bestaan uit een kidsrun van een mijl (1,6 km) en een 5- en 10 km loop. De start is ter hoogte van het kruispunt Marktstraat en Zaanweg in Wormerveer. De run gaat direct het Noordeinde op tot aan de brug en slaat linksaf het fietspad op en gaat over de Clausbrug richting Wormer. Over de brug tot aan de Knollendammerstraat en slaat deze straat in tot aan de Veerdijk en slaan rechts af tot aan de brug. Onder de brug door rechtsaf fietspad op tot aan rotonde. De rotonde wordt helemaal genomen en via het fietspad wordt dezelfde route via de brug teruggelopen. De finish is op het Noordeinde vlakbij het kruispunt Marktstraat/Zaanweg in Wormerveer De startbewijzen worden dit jaar naar het postadres van de deelnemers gestuurd. Het is dit jaar niet meer nodig om het startbewijs van een locatie af te halen. Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag. De kosten zijn €1,25 per kilometer. De eerdere inschrijvingen blijven gewoon geldig. Hier komt binnenkort nog een nieuwsbrief over. Voor inschrijven en meer zie: https://www.zaanbochtrun.nl

In het najaar van 2023 kunnen de hardlopers meedoen aan een van de afstanden van de ZaanbochtRun. Het programma bestaat uit drie loopafstanden. Voor de kids is er een speciale afstand gemaakt  van precies een mijl (1,6 km). Alle overige lopers kunnen kiezen uit de 5 km of de 10 km. De eerste start van de dag zal de Kidsrun zijn om 11.00 uur. De tweede start is de 5 km om 11.30 uur en tenslotte de 10 km om 12.20 uur. Iedere start van een afstand zal door een bekende Zaankanter worden weggeschoten.

Parcours
De start is ter hoogte van het kruispunt Marktstraat en Zaanweg.
We lopen direct het Noordeinde op tot aan de brug en slaan linksaf het fietspad op en gaan over de Clausbrug richting Wormer.
Over de brug tot aan Knollendammerstraat en slaan deze straat in tot aan Veerdijk en slaan rechts af tot aan de brug. Onder de brug door rechtsaf fietspad op tot aan rotonde.
De rotonde nemen we helemaal en lopen via fietspad dezelfde route via de brug terug. Finish is op Noordeinde vlakbij kruispunt Marktstraat/Zaanweg
Starbewijs
De startbewijzen worden dit jaar naar uw postadres gestuurd.
Het is dit jaar niet meer nodig om uw startbewijs van een locatie af te halen.

Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag.

Bewoners

De Zaanbocht Run is door het enthousiasme van alle bewoners langs de route nog net niet de gezelligste Run van Zaanstreek, maar komt daar wel heel dicht bij in de buurt. Zaanse bandjes, DJ en startsalsa zullen deze Run naar een nog gezelliger nivo brengen. Vooral voor de deelnemers is de sfeer tijdens de route een geweldige drive.

Halverwege de route staat er een verzorgingspost voor de deelnemers klaar voor een energybar, energiedrankje of water. Ook dit jaar een andere plaats van de verzorgingspost, de plek zal aan de Wormer zijde is vlak na het passeren van de Clausbrug.

Bereikbaarheid

Auto
Parkeren op parkeerplaats Station Wormerveer. Parkeren achterzijde Gezond Plus Stationsstraat. Parkeren achterzijde Lassie in Wormer over de Zaanbrug rechtsaf en bij rotonde eerste rechts

Openbaar vervoer
Vanaf het treinstation van Wormerveer is het slechts 300 mtr wandelen tot de start/finish

Fiets
Fietsen kunnen gestald worden bij Station Wormerveer